Lifestyle / Ostalo

vječni problem parkiranja

Kako parkirati besplatno u Splitu

Kako parkirati besplatno u Splitu
PR

Postoji jedna parking garaža tik uz centar Splita, u kojoj će Vaše vozilo biti na sigurnome, a o slobodnom mjestu nećete morati brinuti

Gdje god krenuli osobnim vozilom, često nam je svima najveći stres parking. Čak i ako smo u gradu u kojem inače živimo i radimo, parking je jednostavno svaki dan nova avantura, nikada ne možemo sa sigurnošću znati što nas čeka. Ovo je posebno izraženo u većim gradovima. 

Parkinga je u pravilu nedovoljno, daleko su od željenog odredišta, a ako je sve to zadovoljeno, onda su preskupi.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Ako u ovaj scenarij umješamo sezonsku destinaciju u ljetnim mjesecima, dobivamo pravi kaos. Bez obzira na sve te probleme, stvarnos ostaje ista - i dalje nam treba parkirno mjesto. 

Kakva su rješenja na ovakve stresne situacije? 

Postoje i opcije za one koji ne žele ostaviti cijenu poštenog ručka na parkirne karte u jednom danu. 

Parkirajte se u centru Splita

Besplatan parking se može naći - samo pretražite internet i pojavit će se opcije za površine gdje možete ostaviti svoje vozilo. Međutim, ti službeni parkinzi su većinom poprilično udaljeni od grada, odnosno od bilo koji atraktivnih sadržaja u Splitu. 

Čak i ako niste turist, vjerojatno ćete dolaziti u gradsku jezgru tijekom ljeta, na piće s prijateljima, zbog nekakvih obaveza i sl. Nikome ne odgovara imati luksuz osobnog vozila a onda pješačiti 30 minuta do rive. 

Još jedna opcija je parkirati po kvartovima, sa strane po ulicama ili ispred zgrada. Danas brojne zgrade imaju registrirana vozila svojih stanara a ako ih zauzmete platit ćete kaznu - ili će Vam čak pauk ukloniti vozilo. Zbog svih ovih otežavajućih okolnosti, sigurnije je parkirati u parking garaži. 

Postoji jedna parking garaža tik uz centar Splita, u kojoj će Vaše vozilo biti na sigurnome, a o slobodnom mjestu nećete morati brinuti. Na ovoj poveznici možete pronaći lokaciju garaže, a mi ćemo pojasniti zašto je ona neusporedivo bolja od parkiranja po ulicama Splita. 

Ako ste već pogledali njezinu lokaciju, možete vidjeti zašto ju preporučujemo. Do grada Vam treba nekih 10-ak minuta pješke ako tu ostavite auto, a čak i ako Vam se to ne da, blizu je stanica za bus pa se možete ukrcati. 

Ovo je najbolja solucija ste sa djecom ili jednostavno ne podnosite ljetne vrućine. U blizini su Bačvice, što ju čini idealnom za one koji su došli kupati se na plaži.

Vaše je vozilo skriveno, u hladu, i nećete morati čekati po polasku da postane dovoljno ugodna temperatura kako biste sjeli u njega. Parkirno mjesto Vam je osigurano, s obzirom da garaža ima više od 300 parkirnih mjesta. Kako ne biste provodili sate kružeći po Splitu, možete i unaprijed rezervirati željene termine od kada do kada će Vam trebati parking.

Cijena parkinga iznosi samo 15 kuna po satu, što je u ljetnim mjesecima odlična opcija. Ako ćete ostajati više dana dobivate odlične popuste, čak do 60%. 

Laka odluka 

Ako provodite godišnji odmor ili jednostavno obavljate poslove u Splitu, definitivno nema smisla dragocjeno vrijeme trošiti na kruženje kroz prometne gužve. Tražiti parking nije lak zadatak niti jednom vozaču, ali postoje ovakve stvari koje to mogu olakšati.

Unaprijed se informirate, rezervirate svoje mjesto i parking Vas čeka, bez da u vrijeme putovanja morate uračunati lutanje po splitskim ulicama. 


Izdvojeno

Reci što misliš!