Lifestyle / Ostalo

fotogalerija

Maturanti odradili i drugu 'generalku' Quadrille, u srijedu završni ples i norijada

Maturanti odradili i drugu 'generalku' Quadrille, u srijedu završni ples i norijada
Ivica Benić/SiB.hr

Uz fotografije s posljednje probe podsjećamo maturante da su u tijeku i prijave za najbolji maturantski slogan

Pred ovogodišnjim je maturantima, uz pripreme za upis fakulteta i ispite državne mature, i zadatak plesanja Quadrille koja će se u šest gradova Osječko-baranjske županije, otplesati u srijedu, 25. svibnja 2022. godine, u 12 sati. Tim je povodom danas  održana konferencija za medije na kojoj je najavljen i program ispraćaja maturanata u gradu Osijeku, a nazočili su joj zamjenik župana Josip Miletić i pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje i mlade Miranda Glavaš Kul.

"Ovo je 16. put da Osječko-baranjska županija organizira ispraćaj maturanata. Ove godine plesu će pristupiti 2.410 maturanata, od kojih 1.482 u gradu Osijeku, a osim u Osijeku plesat će se i u Belom Manastiru, Valpovu, Donjem Miholjcu, Našicama i Đakovu. Poruka koju ove godine želimo poslati je „Stop the war“, a njome će ovogodišnji maturanti izraziti svoju podršku miru i slobodi svuda u svijetu", istaknula je pročelnica UO za obrazovanje i mlade OBŽ-a Miranda Glavaš Kul.

Quadrilla - druga generalna proba 2022. Fotogalerija

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Zamjenik župana Josip Miletić istaknuo je kako završetkom srednjoškolskog obrazovanja, maturanti otvaraju novo poglavlje u svom životu.

"U srijedu ćemo ih ispratiti i nagraditi velikim pljeskom za dosadašnji trud te im poželjeti puno uspjeha u njihovim novim životnim izazovima. Osječko-baranjska županija će i ubuduće podupirati ovakve aktivnosti i biti na raspolaganju za sve slične projekte", rekao je Miletić.

Predsjednik Gradskog vijeća Grada Osijeka Vladimir Ham naglasio je kako se Grad Osijek u ispraćaj osječkih maturanata uključio s osiguranih 50.000 kuna za sve aktivnosti na lijevoj obali Drave.

"Želja nam je da slika koju šaljemo iz Osijeka bude među najljepšim slikama ispraćaja maturanata", zaključio je Ham.

Quadrilla - druga generalna proba 2022. Fotogalerija

I ove godine maturante će fotografirati Šime Strikoman, fotograf poznat po milenijskim fotografijama, kojih je, u 20 godina rada snimio više od 700 diljem Hrvatske i izvan nje.

U tijeku su prijave za najbolji maturantski slogan

Na području grada Osijeka Gradski savjet mladih grada Osijeka osigurao je tri nagrade, te će maturanti moći osvojiti iznos od 2000,00 kuna za slogan prve nagrade, 1000,00 kuna za slogan druge nagrade i 500,00 kuna za slogan treće nagrade. Maturanti na području ostatka županije  biti će nagrađeni s tri nagrade. Nagrade je osigurao Županijski savjet mladih Osječko-baranjske županije, a nagrada za osvojeno prvo mjesto iznositi će 2.000,00kn, drugoplasirani slogan osvojit će iznos od 1.000,00kn, dok će trećeplasirani slogan osvojiti iznos od 500,00 kn.

tradicionalni natječaj Maturanti, počinje natjecanje za „Najbolji maturantski slogan“ u Osijeku i županiji

Prijave se mogu slati do srijede, a detalje natječaje pogledajte OVDJE.


Izdvojeno

Reci što misliš!