Lifestyle / Ostalo

Osijek navija za Osijek

Radić: "Najveća pobjeda osječkog Adventiranja su ljudi, odnosno njihovo zajedništvo i jedinstvo i zato povećavamo fond nagrada!"

Radić:
Davor Javorović/PIXSELL

Osječko Adventiranje pobjednik izbora za Najljepši advent u Hrvatskoj

Nakon devet dana glasanja i ukupno 110 tisuća lajkova na Facebook stranici portala gradonačelnik.hr, Advent u Osijeku pobjednik je izbora za Najljepši advent u Hrvatskoj. Osijek je osvojio ukupno 27.225 lajkova, što mu je donijelo laskavu titulu najljepšega.  

Izbor se provodio na Facebook stranici portala gradonacelnik.hr, na kojoj se od 4. do 12. siječnja u ponoć moglo glasati za/lajkati advente iz 44 prijavljena grada i općine.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Slike osječkog adventa podijeljene su preko 3000 puta, a podrška je iskazana i u više od 6000 komentara, što je, prema podatcima portala gradonacelnik.hr, rezultiralo dosegom od gotovo 278.000 ljudi. Ovaj uspjeh osječki Advent zahvaljuje glasovima zadovoljnih građana, gostiju i posjetitelja.

Počeo voziti panoramski kotač u Osijeku
završeno glasovanje Gotovo je! Osijek ima najbolji advent u Hrvatskoj!

"Prije svega želim zahvaliti i čestitati svim Osječankama i Osječanima, svim našim posjetiteljima i medijima koji su adventirali s nama. Osječko Adventiranje dobilo je i potvrdu da je najljepše i najbolje u Hrvatskoj. U velikoj anketi u kojoj je sudjelovalo preko 100 tisuća ljudi grad Osijek je odnio pobjedu i još jednom pokazao svoj pobjednički mentalitet. Podsjećam da smo nedavno osvojili i nagradu Eco City. U samom adventiranju, a osobito kod glasovanja pokazali smo što znači zajedništvo i jedinstvo. Pokazali smo da Osijek navija za Osijek", rekao je gradonačelnik Ivan Radić.

Gradonačelnik je podsjetio kako je na traženje građana, ali i ugostitelja Adventiranje u Osijeku produženo te dodao da je Osijek u prosincu ostvario 7 posto više turističkih noćenja nego rekordne 2019. godine.

"Najveća pobjeda osječkog Adventiranja su ljudi, odnosno njihovo zajedništvo i jedinstvo. Zato smo odlučili povećati fond nagrada u natječaju naše turističke zajednice. Udvostručit ćemo broj ulaznica za vožnju panoramskim kotačem, s 200 dižemo na 400", dodao je gradonačelnik Radić.

Podsjetimo, Osijek je razvio svoj jedinstveni koncept u kojem Advent nije samo jedno mjesto, nego doživljaj grada kroz šetnju na 14 različitih lokacija. Adventska čarolija u Osijeku započela je 2. prosinca, na Dan grada Osijeka, uz bajkoviti spektakl Kaleidoskopa, Festivala svjetla, blagdansku rasvjetu s 10 kilometara lampica diljem grada, te bogat glazbeni program i ugostiteljsku ponudu u adventskim kućicama.

Posebno iznenađenje i najveća atrakcija je pak Sky view, 35-metarski i najveći panoramski kotač u Hrvatskoj, a s kojeg su u svijet odaslane najljepše fotografije grada. Osijek je ovogodišnjim prizorom pokazao kako i u epidemiološki neizvjesnim uvjetima može organizirati najveći i najsjajniji, a opet siguran i modularan Advent u kojem su Osječani i njihovi gosti mogli sigurni i zdravi uživati u pravom blagdanskom ugođaju kroz cijeli grad.

U utrci za Najljepši advent sudjelovalo je 36 gradova i 8 općina: Bakar, Belišće, Crikvenica, Čazma, Delnice, Donji Miholjac, Dubrovnik, Đakovo, Hvar, Karlovac, Kutina, Labin, Lepoglava, Metković, Nova Gradiška, Novska, Opatija, Opuzen, Osijek, Pleternica, Poreč, Pula, Rijeka, Rovinj, Samobor, Slavonski Brod, Sveta Nedjelja, Šibenik, Valpovo, Varaždin, Velika Gorica, Vinkovci, Virovitica, Vukovar, Zadar i Zlatar, te općine Čepin, Ernestinovo, Farkaševci, Jasenice, Mače, Medulin, Tar-Vabriga i Vir.


Izdvojeno

Reci što misliš!