Lifestyle / Ostalo

i to postoji

Novi hit je u zadnje vrijeme postalo sklapanje prijateljstva na brzaka: Jeste li čuli za speed friending?

Neobavezan razgovor uz kavu s potpunom strankinjom, u svega 5 minuta može rezultirati novim prijateljstvom

Većina vas je čula, a neki od vas su i bili na speed dejtu, no znate li što je to speed friending?

Novi hit - sklapanje prijateljstva "na brzaka". Na jednom takvom bila je i ekipa RTL-a pa je Nataša Vidaković provjerila kako funkcionira moderan način sklapanja prijateljstva i jesu li neka već postala trajna.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Neobavezan razgovor uz kavu s potpunom strankinjom, u svega 5 minuta može rezultirati novim prijateljstvom. Da - i to je moguće zahvaljujući Speed Friendingu za koji se do sada prijavilo 100-tinjak djevojaka.

Na pitanje zašto se prijavila na ovaj event, Gabrijela Mikulić iz Zagreba, odgovara: "Pa da upoznam neke nove ljude i da možda proširim ženski krug prijatelja jer imam možda dosta muških prijatelja."

"Upoznala sam dvije prekvalitetne prijateljice i mislim da će to prijateljstvo biti doživotno. Nema se što za izgubiti, može se samo dobiti. Od srama nećemo ništa dobiti, treba malo skupiti hrabrosti doći i brbljati", kaže Vlatka Milković iz Zagreba. 

Sudjelovanje je besplatno, a princip jednostavan. Nakon ispunjavanja upitnika, temeljem sličnih interesa prijavljenih djevojaka, sastavljaju se grupe pa one na 5 minuta imaju priliku međusobno razgovarati i ocijeniti se. Na kraju - ako su se obje strane pozitivno ocijenile - organizatori ih povezuju i njihova druženja mogu početi.

I same organizatorice su se upoznale na prvom ovakvom speed friendingu u svibnju te odlučile približiti prijateljstvo i drugim djevojkama.

"Cure su oduševljene. U zadnjih mjesec dana smo dobile jako jako puno pozitivnih komentara - što na društvenim mrežama, što uživo, što od obitelji, prijatelja, od sudionica koje jedva čekaju da dođu i upoznaju sve te žene", kaže organizatorica Female Speed Friendinga Valentina Hodak

Ovakvi načini za upoznavanje doprinose i smanjenju usamljenosti kod ljudi svih dobnih skupina, koju je uzrokovala pandemija.

"Ali ipak na kraju dana nekako pronalazimo načine, kreativni smo...Poput speed friendinga koji se upravo događa tako da mislim da su ovakve i slične manifestacije zapravo vrlo korisna i poticajna za nekakve i daljnje događaje", kaže asistent na Odjelu za psihologiju Sveučilišta u Zadru Krešimir Prijatelj

Iako su za sada ovakva druženja rezervirana samo za djevojke, u planu im je uskoro organizirati i speed dating. A do tada - Speed Friendanje će organizirati u Splitu, Rijeci i Osijeku, piše RTL.


Izdvojeno

Reci što misliš!