Lifestyle / Ostalo

posjetili svoj grad

Članovi obitelji Pejačević okupili se u Našicama

Članovi obitelji Pejačević okupili se u Našicama
Radio Našice

Dio članova obitelji čak se i rodio u samom dvorcu u Našicama

Članovi obitelji Pejačević, Keglević i Adamović iz Argentine, Austrije, Velike Britanije i Hrvatske nakon nedjeljnog posjeta, jučer su ponovo bili u Našicama, piše Radio Našice.

Posjetili su poduzeće Auric Barrels d.o.o. s kojim je Marcos grof Pejačević nedavno potpisao ugovor o isporuci bačvi u Argentinu. Nakon toga, posjetili su dvorac Pejačević koji se trenutno temeljito obnavlja. Marcos grof Pejačević je, razgledavajući unutrašnjost dvorca,  rekao kako je rođen u njemu na današnji dan prije 81. godinu i kao dvogodišnji dječak otišao je iz Našica.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Prvi put došao je 1970.godine. Motiv mu je bio da se prvi put vrati netko iz obitelji, bili su u strahu u vrijeme komunizma i nisu znali što ih ovdje čeka jer mu je otac bio osuđen na smrt – kazao je i dodao kako mu je nevjerojatno kako su se Našice razvile u posljednjih 10 godina, a pogotovo od 1990-tih do danas. Obnova dvoraca za godinu dana bit će novi razlog da se vrati u Hrvatsku. Upitan za razlog ovoga posjeta odgovorio je kako mu je želja bila da članovi obitelji upoznaju kraj iz kojega su potekli, a u koji je njegova obitelj došla prije više od 300 godina. Njihov posjet trebao je biti organiziran prošle godine povodom 80. rođendana, no zbog koronavirusa morali su ga odgoditi. Ideja mu je bila pokazati svojim unucima od kuda dolazi obitelj i kakav je bio njen značaj u Hrvatskoj jer su često pitali tko su i odakle dolaze.  Ovaj posjet ga raduje jer je velika stvar imati obitelj na okupu i povezivati ju iz svih krajeva svijeta, a za to je zaslužan njegov otac kojemu je uvijek bilo bitno da obitelj bude zajedno – kazao je Marcos grof Pejačević.  

U hotelu Park Panolija primio ih je gradonačelnik Krešimir Kašuba koji je kazao kako mu je bila čast pozdraviti obitelj Pejačević, a posebno čestitati 81. rođendan počasnom građaninu Grada Našica Marcosu grofu  Pejačeviću i naglasiti nekoliko stvari o Našicama. Obnova dvoraca i perivoja zasigurno će pridonijeti turističkoj priči u kojoj će svakako biti i Dora Pejačević – kazao je gradonačelnik Kašuba.  


Izdvojeno

Reci što misliš!