Lifestyle / Ostalo

„Društveni centar Valpovo“

Predstavljen program Info centra za mlade u gradu Valpovu

Predstavljen program Info centra za mlade u gradu Valpovu

Program je napisan na lokalnoj razini i temelji se na važnim nacionalnim i međunarodnim dokumentima

Jučer se u prostorijama Društvenog centra Valpovo održalo predstavljanje Programa Info centra za mlade. Program je nastao u okviru projekta „Društveni centar Valpovo“ koji provodi udruga „Karašicka Republika“ zajedno sa partnerima udrugom „MI“, udrugom „Revolucija“, Društvom Naša djeca Grada Valpova i Gradom Valpovo, a napisala ga je Tena Anić. Autorica Programa nazočne je upoznala sa svrhom i ciljem Programa Info centra za mlade.

Program je napisan na lokalnoj razini i temelji se na važnim nacionalnim i međunarodnim dokumentima kao što su Nacionalni program za mlade za razdoblje od 2014. – 2017. godine, Nacrt nacionalnog programa za mlade za razdoblje od 2020. – 2024. godine, Europska povelja o informiranju mladih, Zakon o savjetima mladih, Strategija Europske unije za mlade za razdoblje 2019. – 2027. godine, Strategija razvoja grada Valpova 2015. – 2020. godine i Program za mlade Grada Valpova za razdoblje od 2020. do 2025. godine. Za cilj ima uspostaviti sustav informiranja mladih na području Valpovštine, uključiti ih u zajedničko donošenja odluka, na zajednički rad te im pružiti usluge informiranja i konzultiranja iz raznih područja (obrazovanje, zapošljavanje i poduzetništvo, zdravlje, mobilnost, kultura, volontiranje i socijalna politika i prava).

Info centar za mlade je uspostavljen prije nekoliko mjeseci i djeluje u prostorijama Društvenog centra. Usmjeren je općem informiranju mladih u dobi od 15 do 30 godina i odgovara na njihove potrebe i pitanja. Kroz svakodnevno objavljivanje informacija putem web stranice Info centra, službenih profila na društvenim mrežama (Facebook i Instagram) te kroz razne brošure i edukacije, mladima se pružaju mogućnosti da se uključe u razne aktivnosti.

Projekt Društveni centar Valpovo provodi Karašicka Republika u suradnji s partnerima: Udruga “MI”, udruga “Revolucija”, Društvo Naša djeca Grada Valpova i Grad Valpovo.

Projekt UP.04.2.1.07.0081 Društveni centar Valpovo sufinancira Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske i Europska unija iz Europskog socijalnog fonda u sklopu Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020. uz intenzitet potpore iz Europskog socijalnog fonda 85% i Državnog proračuna Republike Hrvatske od 15%.

Izdvojeno


Reci što misliš!