Lifestyle / Ostalo

39 bodova za pobjedu

Završio slavonski tjedan Večere za pet, Iris kuhala masno i slasno pa pobjedila

Završio slavonski tjedan Večere za pet, Iris kuhala masno i slasno pa pobjedila

Kandidati o pobjednici Iris: 'Bila je to najkompletnija večera - od dočeka do samog kraja sve je bilo na nivou'

Za završnicu osječkog tjedna kuhala je administratorica Iris Rusan, koja je otkrila da joj je glavni cilj pobijediti u kuhanju svog supruga, jučerašnjeg domaćina Ivana Rusana, u čemu je naposljetku i uspjela! „Dvostruko sam sretna - prvo što sam bolja od Ivana, a drugo što sam pobijedila i što su gosti uživali u mojoj hrani. Ekipa mi je bila super i prijavila bih se ponovno“, rekla je pobjednica, koja je za goste pripremila jelovnik koji se sastojao od predjela naziva Masno slasno, glavnog jela Na moj način i deserta Čokoladna bomba.

Na putu do Luča kandidati su pričali kako im je žao što se danas rastaju, a kad su stigli, dočekala ih je elegantna domaćica iza koje su stajala četiri konja s jahačicama!

„Više sam gledao u konje nego u domaćicu“, iskren je bio Jovan, koji je nakon aperitiva ostao malo pogledati konje, a domaćica je otkrila kako su jahačice njezine dvije kćeri i dvije prijateljice. Maja nije mogla jahati jer je odjenula haljinu, a Viktor si je ispunio želju, zajahao konja te rekao: „Osjećao sam se malo nesigurno, dosta je visoko, drukčije to izgleda kad se gleda na TV-u.“

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Domaćica je za predjelo poslužila namaz od čvaraka i sira na kruhu s klicama češnjaka, a Viktor je komentirao: „Bilo je prejednostavno“ da bi, kad je kušao, dodao kako nije bilo masno, a nije mu bilo ni posebno slasno. Iris je potom iznijela juhu od bundeve, koja je svima bila ukusna.

Za glavno jelo domaćica je poslužila lungić uz pire od krumpira i batata, a za Maju je pripremila piletinu, koju je to baš razveselilo, kao i Jovana koji je, uz svoje meso, dobio i piletinu. „Bilo je sočno, svidjelo mi se, svaka čast domaćici!“ rekao je Jovan, a Viktor dodao: „Bilo je ukusno, jedino mi je nedostajao neki umak.“

Kad je domaćica iznijela desert, svi su bili oduševljeni izgledom čokoladnog kolača prelivenog zlatom.

„Baš je bio bomba“, komentirali su Maja i Ivan. Jovanu se jako svidjelo i što je kolač imao cimeta, a kad ga je probao, rekao je: „Okus je bio takav da sam u dva zalogaja pojeo svoj desert!“ No Viktor nije bio tako oduševljen: „Od jedan do pet, desert mi je bio četvorka jer mislim je trebao biti malo slađi. U preljevu od šumskog voća falilo je šećera.“

Domaćica je potom donijela poklone gostima, a došli su i svirači - Ivanov tamburaški sastav Fijaker pa je i on zasvirao.

„To je najluđi sastav na kugli zemaljskoj“, rekao je ponosno Ivan i svi su zapjevali i zaplesali. „Iznenađenje je bilo vrhunsko!“ rekao je Viktor, a Maja zaključila da je ovaj tjedan bio fenomenalan i da joj se sve svidjelo.

Iris je potom pročitala poredak: na petome mjestu je Jovan, na četvrtom Maja, na trećem Viktor, drugi je Ivan, a večerašnja je domaćica pobjednica osječkog tjedna!

„Hvala svima, sada organiziramo druženje na kojem Ivan nosi krunu“, rekla je Iris. A ove su je ocjene dovele na prvo mjesto: Jovan, Maja i Ivan su dali desetku jer im je sve bilo baš kako treba, a Viktor je dao devetku zbog prejednostavnog predjela, a u glavnom jelu nije bilo umaka na mesu.

Kakva nas jela i kandidati očekuju sljedeći tjedan - ne propustite pratiti u novim epizodama zabavnog kulinarskog showa 'Večera za 5 na selu' od 20 sati na RTL-u!

Izdvojeno


Reci što misliš!