Lifestyle / Ostalo

DAYZ ESSEKER

Post-apokaliptični Osijek: 3D model grada završio kao mapa u jednoj od najpopularnijih zombi igara

Post-apokaliptični Osijek: 3D model grada završio kao mapa u jednoj od najpopularnijih zombi igara
Screenshot

Mapa je izazvala puno pozitivnih reakcija među DayZ igračima, a mnogi zbog nje i istražuju kako izgleda stvarni Osijek

Ako ste ikad zamišljali kako bi izgledao post apokaliptični Osijek po kojem hodaju zombiji sada to možete iskusiti ako zaigrate DayZ, najpopularniju PC igru preživljavanja u zombi svijetu. Sama igra je prodana u šest milijuna primjeraka, a na dnevnoj bazi ju igraju desetci tisuća ljudi širom svijeta.

Od neki dan za DayZ je i dostupna mapa pod nazivom "Esseker" koja su izradili braća Bojan i Srđan Radić, Osječani s privremenom adresom u Irskoj. Kako nam kažu na mapi su radili sedam mjeseci u svoje slobodno vrijeme.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

"Mapa je bazirana na našem gradu, ali naravno nismo mogli u potpunosti cijeli Osijek ubaciti nego smo se fokusirali na centar. Koristili smo i već gotove elemente koje igra ima za građevine, osim pješačkog mosta za koji je Bojan sam napravio model. Zbog zanimljivijeg 'gameplaya' teren oko grada smo malo pobrdovili, a jedan dio je i Drava potopila. A vjerojatno najveća kreativna sloboda nam je bila što smo umjesto Tvrđe stavili ZOO vrt jer za Tvrđu nismo imali ni jedan model koji bi barem približno sličio stvarnosti", priča nam Srđan.

Najviše nas je dojmio naravno pješački most, ali i sam prostor promenade oko zimske luke, hotela Osijek, a tu je i 'rupa' u kojoj je također parking. Od ostalih osječkih lokacija ubačen je i željeznički most, Šamačka ulica, Trg Ante Starčevića, Ulica hrvatske republike, a i na mjestu katedrale je crkva koju bi, kako nam kažu autori, u budućnosti mogla zamijeniti i prava replika katedrale.

Mapa je izazvala puno pozitivnih reakcija među DayZ igračima, a mnogi zbog nje i istražuju kako izgleda stvarni Osijek.

Više slika pogledajte u našoj galeriji:

Poznati osječki zalazak (DayZ - mapa Esseker) Fotogalerija

 


Izdvojeno

Reci što misliš!