Lifestyle / Ostalo

započelo snimanje serije "šutnja"

Policija, kamere i jedan leš na osječkoj Kopiki izazvali zanimanje slučajnih prolaznika

Policija, kamere i jedan leš na osječkoj Kopiki izazvali zanimanje slučajnih prolaznika
Dubravka Petric/PIXSELL

Redatelj Dalibor Matanić počeo je u Osijeku snimati kriminalističko-dramsku seriju ''Šutnja'' prema motivima iz romana novinara Drage Hedla o podvođenju maloljetnih djevojaka u osječkom Domu za djecu i mladež

Jučer je u Osijeku započelo snimanje prve sezone nove serije "Šutnja". Riječ je o međunarodnom projektu temeljenoj na romanima Drage Hedla "Izborna šutnja", "Ispovjedna tajna" i "Kijevska piletina", o podvođenju maloljetnih djevojaka u osječkom Domu za djecu i mladež. Hedlovi romani nisu fikcija, nego stvarnost, što "Šutnju" čini najvrućim hrvatskim serijskim projektom.

Seriju režira najpoznatiji hrvatski redatelj Dalibor Matanić, a od hrvatskih glumaca  glume Goran Bogdan, Darko Milas, Leon Lučev i Sandra Lončarić. Uz Osijek, prva sezona snimati će se i u Kijevu i imat će šest jednosatnih epizoda.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

"U pitanju je hrvatsko-njemačko-rusko-ukrajinska koprodukcija. Partneri s njemačke strane su Warner Bros, koji u ovom trenutku zaključuje razgovore s njemačkim broadcasterima i to ćemo, nadam se, uskoro moći objaviti. Ukrajinu pokriva Star Media, veliki ruski produkcijski sustav koji ima svoj ogranak u Ukrajini", rekao je producent Nebojša Taraba za Jutarnji.

Na Kopiki započelo snimanje nove HRT-ove kriminalističke serije Šutnja Fotogalerija

"Kad čujete da su se muškarci iživljavali nad maloljetnim curicama poput stoke u klaonici, mislim da kao autoru ne trebate više dodatnu motivaciju, osim one koja stalno zvoni nad glavom – ovo je jednostavno priča koja se mora snimiti. Trebamo posegnuti u sve najmračnije kutke svojeg djelovanja ne bismo li se suočili s njima i pročistili ih. Sviđa mi se što ovo nije politički obojena priča, nego esencijalna borba protiv dobra i zla. Kao u "Post Tenebras Luxu" Carlosa Reygadasa, uvjeren sam da je u taj prostor, gdje su se iživljavali nad curama, osobno ušao đavo. Vrlo mi je izazovno raditi na krimi terenu, ovo me stalno vraća na jedan od najdražih novijih filmova "Sjećanje na ubojstvo" Bonga Joon-Hoa. Zahvalan sam svake sekunde na svojem pozivu ili, da to kažem jednostavnije, obožavam se režijski boriti protiv đavla" rekao je Matanić za Slobodnu Dalmaciju.


Izdvojeno

Reci što misliš!