Lifestyle / Ostalo

„Ostavi zeleni trag – posadi drvo“

Sadnice javora zasađene u sklopu projekta "Drvo solidarnosti"

Sadnice javora zasađene u sklopu projekta

Dvije sadnice javora bile su donacija tvrtke Unikom

Glavni cilj projekta „Drvo solidarnosti“ je osvješćivanje ljudi o važnosti očuvanja prirode te poticanje ponovnog povezivanja čovjeka s prirodom. U subotu, 27. veljače 2021. projekt je ušao u svoju završnu fazu i održana je akcija sadnje drveća pod nazivom „Ostavi zeleni trag – posadi drvo“.

Dvije sadnice javora bile su donacija tvrtke Unikom, a za mjesto sadnje odabrana je Stara Drava u Josipovcu, zahvaljujući suradnji s josipovačkim Športsko ribolovnim klubom Linjak. Ovo je također prva projektna aktivnost za mlade sufinancirana sredstvima EU koja se provodi na području Josipovca.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Za edukacijski dio ove aktivnosti pobrinuli su se prof. Alka Turalija i Josip Brodar (član ŠRK Linjak) – sudionicima su detaljno objasnili i demonstrirali sve što trebaju znati o sadnji drveća, a nakon edukacije i sudionici su krenuli sa sadnjom javora koji će biti trajni podsjetnik svim prolaznicima na važnost solidarnosti – s ljudima, ali ponajviše s prirodom.

Projekt „Drvo solidarnosti“ sufinanciran je sredstvima Europskih snaga solidarnosti Europske unije, nositelj je PRONI Centar za socijalno podučavanje, a provode ga mladi volonteri okupljeni kao neformalna inicijativa „Hangout“.


Izdvojeno

Reci što misliš!