Lifestyle / Ostalo

legendarni glazbenik

Krunoslavu Kići Slabincu posthumno će biti dodijeljen Porin za životno djelo

Krunoslavu Kići Slabincu posthumno će biti dodijeljen Porin za životno djelo
Milan Sabic/PIXSELL

‘'Svi koji su ga dobro poznavali, pa i puki ljubitelji zabavne glazbe, rekli bi da je pored toga što je važio za vrhunaravnog pjevača, što je imao dara za ples, sjajno pričao šale i anegdote, glumio, imitirao, da je pored svega toga znao napisati i dobru pjesmu’', napisao je Škarica

Krunoslavu Kići Slabincu posthumno će biti dodijeljen Porin za životno djelo na 28. dodjeli hrvatske glazbene nagrade. Upravni odbor Porina dodjeljuje spomenuto priznanje onim umjetnicima koji su svojim radom, uspjesima i ostavštinom znatno doprinijeli hrvatskoj glazbenoj kulturi.

“Krunoslav Kićo Slabinac, poput nekih drugih prvaka iz svijeta glazbe Mate Došena, Drage Britvića, Darka Glavana, Vjeke Điđija Šuteja, Dina Dvornika ili njegova sugrađanina Branka Mihaljevića, nažalost je požurio, ne čekajući da mu struka svoje najvažnije priznanje dodijeli za života. Životni Porin stiže mu posthumno”, izjavio je Siniša Škarica, glazbeni urednik i producent.

Osječki ispraćaj Krunoslava Kiće Slabinca
ispraćaj legende Uz zvukove tamburice Osječani se oprostili od Kiće

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

“Negdje sam tih dana tužnog oproštaja pročitao: veliki hrvatski zabavljač. Netko je rekao: veliki estradni umjetnik. Meni se čini ispravnije: istinski umjetnik estrade. Kakogod, oduvijek je slovio kao svestran. Svi koji su ga dobro poznavali, pa i puki ljubitelji zabavne glazbe, rekli bi da je pored toga što je važio za vrhunaravnog pjevača, što je imao dara za ples, sjajno pričao šale i anegdote, glumio, imitirao, da je pored svega toga znao napisati i dobru pjesmu. Dapače, neke od najvećih hitova hrvatske i tada jugoslavenske zabavne glazbe”, napisao je Škarica o Slabincu.

Izdvojeno


Reci što misliš!