Lifestyle / Ostalo

novi koncept

"Nije stajanje nego kretnja i nije mjesto nego šetnja" - Adventiranje oduševilo Osječane

Veličina grada ne definira se brojem kilometara ili brojem stanovnika. Veličina grada mjeri se veličinom srca, snagom duha, dobrotom ljudi

Za Osijek se već dugo govori da je „grad po mjeri čovjeka“. To znači dovoljno velik da ispunite svoje potrebe, želje, snove i dovoljno mali da se osjećate sigurno, ugodno i prisno. Dovoljno velik da napravi veliku šetnju gradom, dovoljno mali da u kratkom vremenu prilagodi koncept adventskog slavlja trenutnoj situaciji.

Grad Osijek, ali i  Osječani prihvatili su ideju TZ Grada Osijeka da Advent „nije stajanje nego kretnja i nije mjesto nego šetnja“. Adventiranje zamišljeno kao kretanje po blagdanski ukrašenim lokacijama oživjelo je Osijek i izmamilo Osječane, najljepše ukrase grada, na zrak.

Adventiranje Osijekom Fotogalerija

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Ukupno 4 tjedna, 11 lokacija, 4 km lampica, tisuće fotografija i bezbroj uspomena. Adventske lokacije raspršene po gradu zajedno su činile najljepšu blagdansku slikovnicu. Parovi, prijatelji, obitelji, djeca – za svakoga ponešto, bez uobičajenih pravila – neki su uživali u pogledu na medvjediće koji su krasili Vremeplov, dok su maleni plesali pod disko kuglama na Disco stanici i u Sakuntala parku, Zrinjevac je zasjao kao nikada do sad. Trg je bio obasjan najljepšim svjetlima Kaleidoskopa, plesali smo pod zvijezdama, uživali u čaroliji noći, u skrivenom prolazu snivali želje za 2021… Osječko Adventiranje 2020. prilagođavalo se svojim šetačima iz dana u dan, kako bi svi u njemu mogli uživati, ali istovremeno ostati sigurni, zdravi i ispunjeni mirom.

Slavili smo nadu, slavili smo ljude, slavili smo Osijek. Kroz Dnevnik jednog adventera šetali smo s poznatim Osječanima, a paljenjem adventskih svijeća odali smo počast hrabrim, vrijednim, požrtvovnim Osječanima – medicinskim sestrama, ljudima iz kulture, sporta i uspješnim poslovnim ljudima. Jer Osijek su ljudi.

Legice i lege u nedjeljnom adventiranju Fotogalerija

Ovog Adventa naučili smo cijeniti jedne druge, cijeniti sve ono što imamo (a imamo puno!), naučili smo biti skromniji, naučili smo da novo i drukčije može značiti bolje… Ovog adventa naučili smo odmaknuti se od blagdanskog konzumerizma i vratiti se suštini blagdana.

Glazba se čula na svakome koraku, svaka lokacija adventa bila je pozornica prolaznika. Maske na licima krile su osmjehe koji su se čitali iz očiju. Osječani su bili i najbolji fotografi, čuvari uspomena, čemu svjedoče brojne objave i fotografije.

Svjetlosni efekti očarali i promijenili središte Osijeka Fotogalerija

Padom prvih pahulja oprostili smo se od Osječkog Adventiranja. Ugasili posljednju žaruljicu, a sve uspomene koje smo gradili čuvat će nas do prilike da kreiramo neke nove – zajedno, jer mi smo grad koji živi zajedno. Zajedno za jedno, zajedno za sretan Osijek.


Izdvojeno

Reci što misliš!