Lifestyle / Ostalo

zapalio ju je robert seligman

Četvrta adventska svijeća slavi Osijek kao grad sporta

Četvrta adventska svijeća slavi Osijek kao grad sporta
Ivica Benić/SiB.hr

Možda razdvojeni, ali ipak #ZajednoZaJedno zapalili smo posljednju svijeću, ali svijetlo mira, radosti, nade i ljubavi nastavljamo nositi u sebi

Iako razdvojeni, ovog Adventa zajedno smo više nego ikada. Zajedno za jedno, zajedno za naše obitelji, za Osječane, zajedno za Osijek. U ovoj, po svemu neobičnoj godini, prva adventska svijeća bila je posvećena vrijednom i požrtvovnom medicinskom osoblju, druga je pak slavila Osijek kao grad kulture i umjetnosti, dok je treća istaknula inovativne i kreativne građane koji nam donose razvoj i rast.

Ove nedjelje, ispred Župne crkve sv. Petra i Pavla Apostola u Osijeku zapalili smo četvrtu adventsku svijeću koja simbolizira ljubav. Svijeću ljubavi prema gradu, prema gradu koji slavi sport, zapalio je naš sugrađanin, gimnastičar – Robert Seligman. Iako niže brojne svjetske uspjehe, uvijek se vraća doma u svoj Osijek.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Kratko se osvrnuo i na izazovnu 2020. godinu: „2020. godina bila je iznimno izazovna, puna raznih uspona i padova, krenuvši od drugog mjeseca kada sam na olimpijskim kvalifikacijama, na Svjetskom kupu u Australiji, prvi put doživio težu ozljedu u svojoj karijeri. Nakon toga, vratio sam se na najbolji mogući način, osvojivši medalju odmah na prvom Svjetskom kupu koji je održan, pobijedio na prvenstvu Hrvatske, zauzeo 4. mjesto na Europskom prvenstvu. Unatoč svemu, 2020. će za mene uvijek biti posebna godina.“

Legice i lege u nedjeljnom adventiranju Fotogalerija

Paljenjem četvrte adventske svijeće, brojimo zadnje dane do Božića, a što nam još donosi Osječko adventiranje, najavila je direktorica Turističke zajednice grada Osijeka, Tajana Rogulja: „U sklopu Osječkog adventiranja na našem glavom trgu, Trgu Ante Starčevića, 22. i 23. prosinca u organizaciji Kulturnog centra, Grada Osijeka, OBŽ-a i TZ grada Osijeka, bit će organiziran Festival svijetla – Kaleidoskop. Dođite, prošetajte, adventirajte i uživajte u novom ruhu koje ćemo dati glavnom trgu.”


Izdvojeno

Reci što misliš!