Lifestyle / Ostalo

72 sata bez kompromisa

Snaga koja mijenja društvo: Mladi Osječani volontiraju i pomažu gradu!

Snaga koja mijenja društvo: Mladi Osječani volontiraju i pomažu gradu!

Grad Osijek ovoga tjedna bit će dio međunarodnog volonterskog projekta 72 sata bez kompromisa

Više od 250 mladih Osječana odlučilo je izaći iz svojih komfor zona te beskompromisno pomoći društvu u kojem žive i rade kroz volontiranje.

O čemu se radi? Od 15. - 18. listopada 2020. u cijelome svijetu odvija se međunarodni volonterski projekt 72 sata bez kompromisa u kojem će sudjelovati 14 hrvatskih gradova i jedna općina.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Uz Dubrovnik, Karlovac, Metković, Rijeku, Sinj, Sisak, Slavonski Brod, Split, Suhopolje, Zadar, Šibeniku, Križevce, Krk i Zagreb našao se i grad Osijek. Vrijedne legice i lege već treću godinu sudjeluju u ovome projektu, a ove godine će kroz 50-ak volonterskih akcija marljivi Osječani čistiti, bojati, krečiti, peglati, družiti se s potrebitima, plesati, nositi, spremati... Jednostavno raditi sve ono što je potrebno kako bi pomogli ljudima u potrebi te društvu u cjelini.

Volonterske akcije će se odvijati u petak i subotu, a prepoznat ćete ih tako što će vam u oko upasti zelena boja majica i zeleni plakati koji ''viču'' - tu smo! Volontiramo, radimo i mijenjamo društvo!

Kažu mladost - ludost - 72 sata bez kompromisa je upravo to - volonterska avantura za mlade za koju se beskompromisno zakačiš u 72 sata! Ovogodišnji slogan projekta je: ''Budi promjena!'' Inspiriran je brojnim pričama i iskustvima sudionika 72 sata bez kompromisa - jer oni kažu tko uskoči i prijavi se jedne godine,nastoji činiti dobro i biti promjena u svakidašnjim situacijama- darivanjem svog vremena, znanja, vještina i osmijeha za drugoga.


Izdvojeno

Reci što misliš!