Lifestyle / Ostalo

RUČAK U BARANJSKOM VINOGRADU

Pronašli smo kuću iz snova skrivenu u Baranji: Odmor uz vrhunske gastronomske delicije

Pronašli smo kuću iz snova skrivenu u Baranji: Odmor uz vrhunske gastronomske delicije
Mali Anđeo/Facebook

Divni jesenski dani kao stvoreni su za vikend istraživanje destinacija unutar naše županije. Priče o tome da se u Slavoniji i Baranji sve više razvija kontinentalni turizam na primjeru Kuće za odmor Mali anđeo pokazuju da - nisu to samo priče

Samo dvadesetak kilometara od Osijeka, u srcu vinskih cesta , predivnih osunčanih padina Banske kose na kojima ponosno stoje uredni vinogradi, smjestila se Suza, mjesto poznato po tradiciji vinarstva, vinogradarstva, ali sve više i turizma. A nekoliko minuta od samog centra Suze, usred predivnih vinograda i njegovanih polja, u okružju koje bismo, bez imalo pretjerivanja, mogli nazvati hrvatskom Toscanom, smjestila se Kuća za odmor Mali anđeo.

Na anđeoskom brdu, mjestu gdje je nekad prema legendi bio smješten pavlinski samostan, zaštitnik anđela čuvara,  stoljećima struji dobra energija. Stoga i ne čudi što se kuća tako zove, a u kombinaciji s božanstvenom ljepotom čini  idealno mjesto za odmor.

Uz već spomenutu fantastičnu prirodu, kuća nudi sve pogodnosti koje su potrebne za idealan vikend odmor – luksuz i udobnost, dizajn i dobru opremljenost. U Malom anđelu nije nikakav problem jutro provesti u pidžami usred vinograda ili večer uz vatru kamina. Tu je i jacuzzi u kojem gosti često uživaju u čaši domaćeg vina s pogledom na baranjske brežuljke.

Ljubazni i gostoljubivi domaćini Vedrana Čočić i Danijel Šargač učinili su sve da bi se u njihovoj kući gost osjećao udobno i opušteno.

„Ovu smo kuću kupili za sebe, i što bi se reklo, svoje gušte, onda smo pozvali širu obitelj na prvi vikend, pa prijatelje, pa još prijatelja, još obitelji…na kraju su nam svi rekli – pa ovdje je toliko divno da biste trebali pokazati i turistima kakvo blago se skriva tu u Suzi“, kroz smijeh priča Danijel.

Uz već standardnu ponudu, noćenje i korištenje svih mogućih pogodnosti koje kuća nudi (uz jacuzzi tu su i ležaljke, bicikli, klima, kamin, wi-fi) Vedrana i Danijel svoje goste dočekuju uvijek s domaćim likerima i rakijama koje proizvode te slasnim zalogajčićima, tako dobrodošlima umornim putnicima. No, ovih su dana odlučili, zbog brojnih upita gostiju kojima se ne da kuhati (iako je kuhinja izvrsno opremljena svim aparatima), otići i korak dalje te ponuditi uz smještaj i mogućnost pravog vinogradarskog ručka. A gdje drugdje nego – u vinogradu!

Kuća za odmor Mali Anđeo, Suza Fotogalerija

Vedrana, bivša direktorica u velikoj korporaciji koja je jedva čekala ured zamijeniti prirodom, kao da je jedva čekala da ju prvi gosti, Josipa i Andrej koji su došli iz Siska  stidljivo upitaju bi li im mogla ponuditi i ručak. Dugogodišnja ljubav joj je gastronomija  -  oduvijek je bila poznata kao vrsna kuharica , a njezine slastice se ne zaboravljaju. Sva jela napravljena su od hrane uzgojene na lokalnim OPG-ovima, a kuhinja je tradicionalna, ali na moderan način.

“Kuhanje, lijepo serviran stol, ukusno iskombiniran , raznovrstan jelovnik, pekarski proizvodi, kolači… Sve to dio je moje obiteljske tradicije, pradjed s majčine strane  mi je bio pekar, a baka je oduvijek pazila da ne zaboravim sve što je ona od svojeg oca naučila. Tradiciju je nastavila i mama koja i dalje prodaje slastice i vino sa svojeg OPG-a u Gundulićevoj ulici u Osijeku gdje smo nekad imali i Salon poklona. I onda je bilo logično da nekako sve to objedinim u ovu jedinstvenu  priču“ priča nam Vedrana.

Koliko je jedinstvena najbolje govori to da, uz smještaj, gosti Kuće Mali anđeo mogu s domaćinima razgledati vinske podrume obitelji Čočić u kojima mogu kušati vrhunske baranjske sorte. Oba su smještena u Zmajevcu, udaljenom tek nekoliko minuta od Suze, i predstavljaju nevjerojatan doživljaj za sve koji su vinoljupci ili to tek namjeravaju postati. 

Više informacija pronađite na Facebook stranicama kuće.


Izdvojeno

Reci što misliš!