Lifestyle / Ostalo

festival headoneast

Tvrđa i ove godine postaje hedonistički centar Slavonije i Baranje

Tvrđa i ove godine postaje hedonistički centar Slavonije i Baranje
Davor Javorovic/PIXSELL

I ove godine barokna Tvrđa od 2. do 4. listopada 2020. godine postaje središnje mjesto hedonističkog mozaika, pod vodstvom Slavonaca i Baranjaca, dragih i toplih ljudi, i najboljih domaćina

Hedonističko druženje ljubitelja vina, gastronomije i svega onoga što Slavoniju i Baranju čini posebnom prošle je godine okrunjeno HeadOnEast manifestacijom gdje je tisuće posjetitelja uživalo u punom smislu te riječi - najboljem od Slavonije i Baranje.

I ove godine barokna Tvrđa od 2. do 4. listopada 2020. godine postaje središnje mjesto hedonističkog mozaika, pod vodstvom Slavonaca i Baranjaca, dragih i toplih ljudi, i najboljih domaćina.

Posjetitelje očekuje bogat program u prekrasnom ambijentu uz odličnu glazbu, kroz desetak atraktivnih programa.

Head On East
turizam važna odrednica gospodarstva Head On East temeljna odrednica turizma u OBŽ

Doživljaj pečenja rakije, kuhanja piva, pripreme pekmeza, ajvara i domaćih sokova, pečenje čvaraka, kuhanje graha u ćupu i brojnih drugih prikaza gastro tradicije Slavonije i Baranje, uz nezaobilazan zvuk tambure, se priprema gdje dalje, nego u Labosu. Klince i klinceze te njihove odrasle pratnje očekuju brojne radionice i igraonice uz bogat glazbeni program. Food bazzar okupiti će slavonske i baranjske proizvođače kulena, kobasica, čvaraka, sira, meda, ajvara, pekmeza, rakije i drugih proizvoda koji predstavljaju najbolje suvenire ovog kraja, dok će Street Food zona ponuditi najbolje od raznolike gastronomske ponude Slavonije i Baranje. Stara pekara ugostiti će Vino.grad i Beercuz, te postati raj za vinoljupce i pivoljupce, gdje će sinergija podunavskih vina i craft piva potaknuti razuzdanost pred glavnom pozornicom ovogodišnjeg HeadOnEast-a, na kojoj će nastupati brojni poznati izvođači. Jedan od zaštitnih znakova osječke urbane scene, popularna In da Sofa priprema pregršt ludih ritmova i veliku dozu zabave. Drugo izdanje Kaleidoskopa - Festivala svjetla zabljesnuti će barokne zgrade i osječkoj Tvrđi udahnuti potpuno novu vizuru. Red district biti će odabir strastvenih hedonista koji žele intenzivan doživljaj Slavonije i Baranje. Ponajveći kontinentalni dječji festival Zemlja bez granica u mini izdanju gostuje na HeadOnEastu, pod temom Hvatači snova. Tog vikenda ne propustite šetnju prekrasnim Sajmom antikviteta koji će nedvojbeno iznova okupiti sve tragače uspomena.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Krenite na istok Hrvatske. U neotkrivenu Slavoniju, regiju neočekivanog kontrasta. Zelenu i zlatnu, crvenu i crnu, slatku i slanu, pikantnu i sočnu, pitomu i divlju, prirodnu i urbanu, rumenu i bistru, tradicionalnu i luksuznu, kulturnu i zabavnu, sigurnu i strastvenu, ponosnu i gostoljubivu.

Događaj organiziraju Osječko-baranjska županija i Turistička zajednica Osječko-baranjske županije uz partnere Kulturni centar Osijek, Udruga Breza, Hrvatsko narodno kazalište u Osijeku i Kreativna agencija Adverta.


Izdvojeno

Reci što misliš!