Lifestyle / Ostalo

uređen europskim novcem

Do prije tri godine bio je ruševina, a danas izgledao kao da je izašao iz bajke: Pogledajte renovirani Dvorac Janković u Suhopolju

Do prije tri godine bio je ruševina, a danas izgledao kao da je izašao iz bajke: Pogledajte renovirani Dvorac Janković u Suhopolju
Kristijan Toplak

U povratak sjaja nekadašnje grofovske rezidencije potrošeno je 39 milijuna kuna

Ne tako davno, Dvorac Janković u Suhopolju bio je ruševina. Od potpunog urušavanja, spasila ga je Virovitičko-podravska županija. Županija je u srpnju 2012. godine kupila park i dvorac s namjerom da ga obnovi te je prijavila projekt za europske fondove.

Provedba projekta započela je u kolovozu 2016. godine i sve je trebalo završiti do ljeta prošle godine, no nastupile su nepredvidive okolnosti zbog kojih je županija morala tražiti da joj se odobri produljenje roka za završetak.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Ukupni prihvatljivi troškovi projekta određeni su na 39.767.716,50 kuna, od čega investicijska potpora, tj. bespovratna sredstva iznose 33.419.096,67 kuna a financiraju se bespovratnim sredstvima Europskih strukturnih i investicijskih fondova (Europski fond za regionalni razvoj). U županiji se nadaju da će ovime povećati svoju turističku ponudu i postati prepoznatljiva destinacija u kontinentalnoj Hrvatskoj.

Dvorac Janković u Suhopolju Fotogalerija

U dvorcu će biti postavljen interaktivni koncept prikaza života obitelji Janković na temelju kojeg će biti realiziran multimedijalni postav u Centru za posjetitelje.

Izdvojeno


Reci što misliš!