Lifestyle / Ostalo

gubitak 15 do 20 kilograma

Program mršavljenja POST - novi projekt GD Osijek - Žita, tablica otkriva trebate li se pridružiti

Program mršavljenja POST - novi projekt GD Osijek - Žita, tablica otkriva trebate li se pridružiti

Svjesni problema prekomjerne tjelesne težine naših sugrađana, Gimnastičko društvo Osijek - Žito od ove godine uvodi u svoj program i program mršavljenja. Program škole izradili su prim. dr. sc. doc. Mario Ćurković, spec. obiteljske medicine te Dražen Gorjanski, spec. obiteljske medicine, koji osim osobnog iskustva imaju i izravno iskustvo u radu s pacijentima jer već vode takav program za grupu pacijenata od siječnja ove godine

„Riječ je o programu koji smo posebno osmislili koristeći se suvremenim znanstvenim spoznajama o debljini jednako kao i o razlozima neuspješnosti brojnih dijeta. Program smo nazvali POST (Program osječkog smanjivanja težine), a temelji se na teorijskom znanju fiziologije probave, jedenju u vremenskom okviru, vježbama opuštanja, skrivenom fitnesu te pravom postu za one koji trebaju provesti veći zahvat. Krajnji je cilj ne samo dovesti polaznike do njihovog cilja, nego ih i osposobiti za daljnje uspješno i samostalno održavanje zdrave tjelesne težine. Osobitost Programa je ta što tijekom dozvoljenog razdoblja, za razliku od dijeta, nema uskraćivanja ni vrste hrane, ako ni količine hrane. Program je podijeljen na više dijelova: prvih 6 mjeseci održavat ćemo sastanke svaki tjedan. S obzirom da je predviđeni gubitak težine za to razdoblje 15 – 20 kg, za većinu će polaznika to biti dovoljno. No, za one s većim viškom, sastanci će se nastaviti do godinu dana odnosno do ispunjavanja njihove ciljne težine. Program se do sada pokazao iznimno uspješnim s pacijentima koje vodimo od siječnja ove godine pa se nadamo da ćemo isto ponoviti i s novim polaznicima“, objašnjavaju autori projekta POST.

Trebate li sudjelovati u projektu saznajte iz sljedeće tablice. Ukoliko je vaš indeks tjelesne mase iznad 30 (debljina 1. stupnja ili više), razmislite o sudjelovanju u Programu.„Program POST tek je prvi u nizu zdravstveni projekata koje GD Osijek - Žito planira razviti tijekom sljedeće godine. Nadamo se da ćemo zajedničkim radom s našim liječnicima ostvariti planirano i tako izgraditi svojevrsno središte zdravlja na dobrobit svih građana Osijeka“, govori o daljnjim planovima tajnica Gimnastičkog društva Osijek - Žito, Ivana Maltašić.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Za sve zainteresirane održati će se uvodno predavanje i to u srijedu, 26. kolovoza 2020. godine u 19:15h u Sokol Centru Osijek (Kralja Zvonimira 5 - Osijek, II. kat - pristup liftom), a upisi traju do 1. rujna 2020. godine

Dodatne informacije mogu se dobiti pozivom na broj 091 514 3760. Cijena programa je 360,00 HRK mjesečno, a broj polaznika je ograničen.

Napomena: broj mjesta na uvodnom predavanju je ograničen, a rezervaciju istog moguće je dobiti pozivom na broj 091 514 3760.

Više informacija o samom programu pronađite na linku.


Izdvojeno

Reci što misliš!