Lifestyle / Ostalo

drugačiji koncept

Osječka ljetna noć - Upalite svoj balkON jer gužva je OFF

Osječka ljetna noć - Upalite svoj balkON jer gužva je OFF

OSJEČKA LJETNA NOĆ… u godini kada smo morali usvojiti neke nove navike, nismo odustali samo smo se prilagodili...

Za uspješnu Osječku ljetnu noć ključni sastojci su: Osijek, ljeto, noć, ti, tvoji najbliži, malo hrane, malo pića, malo glazbe, malo ugođaja… i jedan dobar balkon!

Bez obzira na okolnosti pandemije s kojom živimo, cilj je održati živim brend Osječke ljetne noći, pokazati kako grad i manifestacija unatoč svim epidemiološkim mjerama i dalje žive, ali istovremeno otkloniti što je više moguće potencijalnih opasnosti za naše građane i naše posjetitelje. Destinacije koje su pokazale odgovornost imaju ne samo zdrave građane, nego i sigurne turiste. Stoga je ovo prilika još jednom poslati poruku kako je Osijek ugodna, odgovorna i sigurna destinacija i za građane i za turiste.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

U ovom (ne)vremenu, velika većina događaja odlučila se na svojevrsnu virtualnu inačicu, što u pravilu građanima i gostima daje ulogu promatrača. Osječka ljetna noć ne poziva građane na promatranje, čak štoviše: sudionike pretvara u – organizatore. Uloga postaje još aktivnija. 

„Kroz koncept novog doživljaja Osječke ljetne noći, zainteresirane želimo pozvati da odgovorno uživaju u ljetnim noćima na način da urede svoje balkone/terase, postanu eksperti ljetne kuhinje, gdje će zajedno sa svojim prijateljima, djecom, ljubimcima, uživati uz vlastiti zabavan program, glazbu, do dugo u noć, ali povrh svega – poštivati sve upute i epidemiološke mjere i zadržati sigurno okruženje. Svatko će moći nominirati svoj balkon i ekipu na njemu, te pokazati kako se uz malo volje može urediti vlastita ljetna oaza za druženje do dugo u noć. Moći ćete napraviti fotografije koje će poslati sliku o Osijeku koji zna uživati i bez gužve.

Osim ljubavi prema ovoj manifestaciji, dodatna motivacija građanima Osijeka i OBŽ bit će  zanimljive i vrijedne nagrade koje smo pripremili, naravno osječkih brendova. (sve detalje pratite na web stranici i društvenim mrežama TZ grada Osijeka). Osječka ljetna noć tamo je gdje su Osječani i svi oni koji vole Osijek, srž manifestacije ne leži u lokaciji, hrani, piću, koncertima, nego u ljudima i odnosima.“  Tajana Rogulja, direktorica TZ grada Osijeka.

Ovo nam je ujedno i prilika poslati sliku o nama, svima u Hrvatskoj, koji će kroz ovu priču upoznati Osijek iz jedne druge perspektive, perspektive osječkih balkona, time im skrenuti pozornost na prekrasnu secesiju, vizure grada, ali i kreativne ljude i skrivene gradske dragulje.

Izdvojeno


Reci što misliš!