Lifestyle / Ostalo

provjerite simptome kod stručnjaka

LittleDot - online pristup do liječničke pomoći

LittleDot - online pristup do liječničke pomoći

LittleDot je digitalna platforma u potpunosti razvijena i osmišljena u Republici Hrvatskoj. Unutar platforme se koristi trenutno najsuvremenija dostupna tehnologija u svijetu. Prvenstveno je namijenjena za sigurne, brze i jednostavne konzultacije na daljinu u realnom vremenu

Platforma LittleDot povezuje roditelje i liječnike-stručnjake različitih profila (pedijatre, različite druge specijalnosti, psihologe, logopede, nutricioniste, neurologe i sl.), za savjetovanje o zdravlju djece. Platformu čine tri temeljna segmenta: aplikacija za roditelje, savjetovalište (sustav konzultacija stručnjaka) i web portal.

Iako se na društvenim mrežama i internetu mogu pronaći razni savjeti, treba prepoznati točne i znanstveno utemeljene informacije, a što je roditelju laiku teško. Posebno osjetljiva tema je zdravlje djece, kada je savjet liječnika najbolji izbor. Koristeći moderne tehnologije i osluškujući potrebe roditelja, LittleDot predstavlja iskorak u zdravstvenom segmentu koji je olakšava roditeljstvo.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

LittleDot omogućava povezivanje s 68 pedijatara, psihologa, alergologa, nutricionista, reumatologa, dermatologa, gastroenterologa, kardiologa, logopeda, neurologa i dr.  Riječ je o renomiranim liječnicima-stručnjacima i ustanovama u kojima oni djeluju.

Konzultacije na relaciji roditelj – liječnik se odvijaju na način da korisnici imaju svoju mobilnu (IOS/Android) ili web aplikaciju, a liječnici-eksperti imaju svoju mobilnu (IOS/Android) - web aplikaciju.

Korisnik se registrira prilikom skidanja mobilne aplikacije, unutar koje ima na raspolaganju besplatan dnevnik rasta razvoja djeteta ( 11 točkica kroz koje se bilježi rast i razvoja djeteta) (trenutno je u izradi dnevnik za mame i trudnice).

Unutar aplikacije korisnik pristupa listi liječnika-stručnjaka sa kojima odmah može stupiti u kontakt.

Korisniku je dostupan životopis od liječnika-stručnjaka, te jednim klikom stupa u izravni  kontakt s izabranim liječnikom.

Korisnicima su trenutno na raspolaganju 4 usluge vezane uz konzultacije:

  • Kratke pisane konzultacije – poruka s prilozima (fotografijama i videom) kako bi se slikovno opisao problem. Stručnjak može tražiti dodatnu informacije
  • Zovi stručnjaka– Korisnik sam bira s kojima od liječnika - stručnjaka želi pokrenuti razgovor u realnom vremenu.
  • Moj doktor konzultacija – korisnik odabere svog osobnog savjetnika liječnika-stručnjaka komunikacija se odvija putem chata-poruka
  • Drugo mišljenje/ekspertiza za iznimno kompleksne probleme gdje je potreban veći broj razmjena poruka i različitih pisanih i video materijala.

Konzultacije su dostupne uvijek – ujutro, navečer, praznikom, vikendom, van radnog vremena ordinacije. Cjelokupna komunikacija se odvija uz najviše mjere sigurnosne zaštite, kako osobnih podataka, tako i zaštite medicinskih podataka.

Činjenica je da u Hrvatskoj nedostaje pedijatara, a kad se tomu pribroji istraživanje koje potvrđuje da se više od polovice upita za zdravlje djece može riješiti nekom od navedenih usluga koje su trenutno dostupne na platformi, LittleDot je neizostavno rješenje koje podiže kvalitetu života. LittleDot platforma osigurava kontinuitet skrbi za djecu svih uzrasta i povećava dostupnost zdravstvene usluge i izvan redovitog radnog vremena, obzirom da je aplikaciju moguće koristiti neovisno o vremenu ili mjestu na kojem se roditelji nalaze.

Mogućnost izravnog kontakta sa liječnicima-stručnjacima koji mogu korisnike savjetovati o trenutačnom stanju djeteta od iznimne je koristi za roditelje, naročito u situacijama kada roditelj želi zatražiti savjet određenog liječnika bez dolaska u ordinaciju, primjerice uslijed velike udaljenosti, ograničenog radnog vremena ordinacije.

LittleDot ima važnu ulogu i u prevenciji bolesti u djece jer roditeljima omogućuje dobivanje relevantnih, znanstveno utemeljenih i medicinski dokazanih informacija, umjesto da odluke donose na osnovi neprovjerenih izvora, što danas postaje sve veći javnozdravstveni problem. Sastavni dio platforme je blog koji je edukativnog karaktera za čiji sadržaj su zaduženi naši liječnici-stručnjaci. Izrazitu važnost dajemo kvaliteti članaka sa željom da našim korisnicima osiguramo prave, najnovije i znanstveno utemeljene informacije o zdravlju. Na blogu se redovito objavljuju tekstovi i video prilozi koji su u skladu sa suvremenim preporukama struke, u pravilu na teme koje najčešće zanimaju roditelje a vezane su za njegu, prehranu, rast i razvoj djece te određene bolesti.

Evo za primjer, unutar LittleDot mobilne aplikacija nalazi se ikona rasta gdje se na temelju unesenih podataka automatski izračunava krivulju rasta, indeks tjelesne mase ili ikona za temperaturu gdje korisnik bilježi temperaturu, može postaviti podsjetnike za terapiju ili provjeriti dozu lijeka za snižavanje temperature, u ostalim ikonama postoje drugi savjeti, primjerice o cjepivima i sl.

Posebna pozornost se posvećuje problemu debljine. Njihovi su stručnjaci obradili podatke za oko 150.000 djece u dobi između 2 i 8 godina, te je jasno uočeno da se problem debljine počinje javljati nakon 5. godine. Na web stranici LittleDot je postavljen kalkulator indeksa tjelesne mase za djecu stariju od pet godina koji putem grafičkog prikaza jasno određuje kategoriju uhranjenosti djeteta. Osim toga i unutar mobilne aplikacije se konstruiraju krivulje rasta (visina, masa i opseg glave) te se izračunava indeks tjelesne mase. U slučaju odstupanja od normale javlja se upozorenje.

Kako bi što više informirali korisnike izradili su dio koji se odnosi na provjeru  simptoma. Cilj provjere simptoma je da korisnici na jednostavan, brz i pouzdan način identificiraju problem temeljem niza upita našega sustava. Trenutno postoji 15 simptoma koji se mogu provjeriti glavobolja, gripa, grlobolja, povišena temperatura, slabost i umor i sl

LittleDot se svakim danom sve više razvija i u smjeru ponude za kompanije i organizacijama kojima daje način da se istaknu. Osiguravajući zaposlenicima pristup vrhunskim medicinskim liječnicima po pristupačnoj i dostupnoj cijeni nije samo prava stvar koju treba učiniti, već ima i dobar poslovni smisao.

Izdvojeno


Reci što misliš!