Lifestyle / Ostalo

zapeli zajedno

Osječka psihologinja objavila besplatnu slikovnicu kojom pomaže djeci i roditeljima objasniti ova neobična vremena

Osječka psihologinja objavila besplatnu slikovnicu kojom pomaže djeci i roditeljima objasniti ova neobična vremena

Ida Marinić, osječka psihologinja, u jeku koronavirus krize, odlučila je olakšati vrijeme u izolaciji svima, od onih najmanjih do njihovih roditelja

Ova Osječanka, napisala je i nacrtala slikovnica za djecu (ali i za odrasle…) o tome kako se slagati sa svojom obitelji i sa svijetom općenito dok smo zaglavljeni jedni s drugima u ovim čudnim vremenima. Umijeće vođenja svrhovitih razgovora i osjećanja drugih ljudi, jedne su od glavnih stvari koje će nam omogućiti da zajedno proživimo ova neobična vremena, te nam pomoći da iz ovog nereda izgradimo bolji svijet.

U ovoj slikovnici se kroz priču, slike i pitanjima vođen razgovor na nenametljiv način opisuje važnost međusobnog razumijevanja i odgovornosti. Pitanja također pomažu djetetu da razjasni situaciju u kojoj se nalazimo i da iz nje izvuče najbolje.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

"Nakon što sam završila psihologiju, radila sam neko vrijeme i vrlo brzo ostala u drugom stanju. Otada sam sa djecom, povremeno radeći od kuće. U nekom trenutku mi se javila želja da pomiješam svoje tri strasti, majčinstvo, crtanje i približavanje ljudi jednih drugima, pa sam počela razvijati projekt za djecu - virtualnu obitelj koja će na zabavan i nježan način razgovarati o ozbiljnim i realnim pitanjima. Ta obitelj promiče uspostavljanje svrhovitih odnosa pomoću jednostavnih, ali dubokih razgovora. Projekt je trebao započeti idućeg proljeća, jer ima još puno toga za napraviti - različite slikovnice, radionice, lutke i igre, te metodički pristup koji se nalazi iza svega toga, a koji bi koristila kao pomoć roditeljima i različitim odgajateljima koji rade s djecom", kaže autorica Ida Marinić.

Samu slikovnicu možete preuzeti potpuno besplatno i sigurno ćete u njoj uživati jer svi smo Zapeli zajedno.

"U svakom slučaju, kako je započeo sav ovaj kaos, različiti su se osjećaji izmjenjivali, strah, bijes, nervoza… U drugu ruku, počela sam primjećivati ​​da je ova situacija počela pobuđivati i ono najbolje u ljudima: počeli su pomagati jedni drugima, dajući svoje vrijeme, napore i resurse besplatno, zbližavati se sa starim znancima i povezati sa svojim bližnjima još više. Sve me to nadahnulo da ostavim sve na čemu radim i da stvorim ovu slikovnicu za sve nas. Dolaze velike promjene, htjeli mi to ili ne, ali na kraju dana na nama je u kojem će smjeru te promjene ići... Ova slikovnica je moj mali doprinos toj našoj zajedničkoj promjeni…", zaključuje autorica.

Samo slikovnicu preuzmite OVDJE.


Izdvojeno

Reci što misliš!