Lifestyle / Ostalo

od 3. do 7. lipnja

Ovogodišnji Pannonian Challenge pod pokroviteljstvom Vlade RH

Ovogodišnji Pannonian Challenge pod pokroviteljstvom Vlade RH
Ivica Benić/SiB.hr

Najprestižnije svjetsko BMX natjecanje, FISE World Series, dolazi u Osijek u sklopu ovogodišnjeg Pannonian Challengea od 3. do 7. lipnja

Osijek će ove godine, zahvaljujući dugogodišnjim naporima organizatora Pannonian Challengea da natjecanje stave na listu najboljih svjetskih natjecanja adrenalinskih sportova, a zahvaljujući svesrdnoj potpori Vlade RH, ugostiti FISE World Series, najveći svjetski događaj urbanih sportova u sklopu kojeg će se dogoditi i Svjetski kup u disciplini BMX od 3. do 7. lipnja na lijevoj obali Drave. Tako će osječkim skate parkom, uoči njihovog prvog nastupa na Olimpijskim igrama voziti najbolji svjetski BMX vozači, među kojima je i najbolji hrvatski BMX vozač, Marin Ranteš, izvjesni predstavnik Hrvatske na Olimpijskim igrama. Pannonian Challenge se ove godine održava 21. godinu za redom, a kao priznanje za njihov dugogodišnji beskompromisni rad da od Osijeka naprave središte svjetskog adrenalinskog sporta dolazi i ova potvrda kvalitete njihovog rada.

Vlada Republike Hrvatske na svojoj je 200. sjednici odobrila pokroviteljstvo nad međunarodnim festivalom urbanih sportova Pannonian Challengeom.

"Pannonian Challenge ima dvadeset godina dugu tradiciju održavanja festivala urbanih sportova, na kojem je sudjelovalo više od tri stotine vrhunskih sportaša uz više od 20.000 posjetitelja godišnje. Festival ima izniman međunarodni i nacionalni ugled značajan ekonomski, socijalni i turistički učinak na grad Osijek, Osječko – baranjsku županiju i Hrvatsku. I ova odluka Vlade pokazuje našu potporu promociji i razvoju sporta u Hrvatskoj, osobito kod mladih", poručio je predsjednik hrvatske Vlade Andrej Plenković.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

"Prije svega čestitao bih mome timu i partnerima na ovom svjetskom priznanju te zahvalio Vladi Republike Hrvatske, županu Ivanu Anušiću i našem gradonačelniku Ivanu Vrkiću koji su prepoznali ovaj projekt i snažno stali iza njega. Ponajbolji skatepark u svijetu, prepoznato međunarodno natjecanje, potencijalni predstavnik Hrvatske na Olimpijskim igrama u Tokiju te dugogodišnja tradicija pozitivnih vibracija u našem gradu su samo dio toga što smo napravili. Ova najnovija odluka hrvatske vlade i podrška nam daju dodatnu snagu i motivaciju da napravimo još više, a ovom prilikom dajem riječ da i hoćemo." izjavio je Jurica Barać, organizator Pannonian Challengea.

Pannonian Challenge gotovo od samih svojih početaka ima odličnu suradnju s Osječko – baranjskom županijom i Gradom Osijekom.

"Kvalitetu ovog sportskog događaja prepoznali smo odmah po dolasku u Županiju i posljednje tri godine stojimo iza ovog natjecanja. Osim financijskih sredstava kojima podupiremo organizaciju događaja, uključili smo se i u pronalaženje sponzora te marketinške aktivnosti. Pannonian u lipnju svake godine u Osijek dovodi elitu ekstremnog sporta koju prate televizijske kuće diljem svijeta i upravo stoga nam je bilo važno dogovoriti s Vladom Republike Hrvatske da preuzme pokroviteljstvo. Svim sportašima i, medijima i posjetiteljima još jednom ćemo pokazati kako znamo biti izvrsni domaćini, a oni će sliku našeg grada i županije prenijeti širom svijeta", rekao je župan Osječko-baranjske županije Ivan Anušić.

Dogradonačelnica Osijeka Žana Gamoš istaknula je kako joj je iznimno drago što je Vlada RH donijela odluku o pokroviteljstvu te time prepoznala napore koje organizatori čine.

"To je još jedan pokazatelj da Osječanke i Osječani okupljeni oko Pannoniana rade izniman posao. Hvala im na tome te im ovim putem čestitam kako u svoje ime tako i u ime grada na svemu što su za Osijek do sada učinili. U lipnju nas ponovno očekuje još jedna odlična priča u našem skate parku na lijevoj obali Drave do kada ćemo dati punu podršku u obnovi nakon nedavnog požara." poručila je dogradonačelnica Osijeka Žana Gamoš.

CEO FISE World Series, Herve Andre - Benoit poželio je toplu dobrodošlicu timu Pannonian Challengea u globalnu FISE World Series obitelj istaknuvši pritom kako „kvaliteta natjecanja, izuzetno profesionalan tim i gostoprimstvo garantiraju da će FISE World Croatia biti jedno od najboljih FISE natjecanja u 2020. sezoni“.

Kako je BMX ove godine prvi put uveden kao natjecateljski sport na Ljetne olimpijske igre, predsjednik Svjetske biciklističke organizacije – BMX, Bart De Jong je nadodao:

"BMX je postao olimpijski sport i ovo je povijesni trenutak - ne samo za sport već i za prestižna natjecanja kao što je Pannonian Challenge, u sklopu kojega će se organizirati Svjetski kup u biciklističkoj disciplini BMX. Hrvati mogu biti ponosni na ovo i na Marina Ranteša koji je trenutno jedan od najboljih BMX vozača na svijetu. Raduje nas ova vijest i siguran sam da će Osijek postati neizbježan dio ove prestižne svjetske serije."

Pannonian Challenge ove će se godine održati po 21. put na lijevoj obali Drave, u jednom od najopremljenijih i najvećih skate parkova u srednjoj Europi, u terminu od 3. do 7. lipnja 2020., a od ove godine je i dio FISE World Seriesa, a od ove godine postaje i Svjetski kup u discipline BMX.


Izdvojeno

Reci što misliš!