Lifestyle / Ostalo

Na novoj, većoj lokaciji

Novi WineOS je pred vratima

Novi WineOS je pred vratima

Još nas samo nekoliko dana dijeli od novog međunarodnog festivala vina, delicija i ugodnog življenja – WineOS

Šesto izdanje ove manifestacije zasjat će u novom ruhu, budući da se festival, kako su nas organizatori već navikli, ponovno seli.

Tako ćete 10. i 11. siječnja na 1900 četvornih metara dvorane Gradski vrt imati prigodu kušati vina najboljih vinarija istoka Hrvatske te brojnih gostiju iz drugih hrvatskih regija kao i onih iz Bosne i Hercegovine, Mađarske, Makedonije i Srbije. Osim toga, svoje će proizvode predstaviti i nekoliko malih proizvođača lokalnih delicija, a moći ćete probati i žestoka pića i piva.

Oba dana gosti će imati prigodu pratiti spektakularan kulinarski show koji će se održavati na pozornici smještenoj tik uz izlagačke štandove. Na njoj će se izmjenjivati poznati chefovi iz svih krajeva Hrvatske, a oni najbliži pozornici imat će prigodu kušati pripremljene specijalitete. Svoje će umijeće prezentirati vlasnik Michelinove zvjezdice, Goran Kočiš iz zagrebačkog restorana Noel, zatim dobro znani kuhar s malih ekrana Tomislav Špiček, Saša Vojnović iz opatijskog restorana Laurus te glavni chef hotela Osijek i hrvatske nogometne reprezentacije Tomica Đukić.

Vrlo zanimljivo bit će i u predavaonicama u kojima će se tijekom dva dana održati ukupno 14 radionica. Autor 12 vinskih radionica i ove je godine novinar i autor nekoliko knjiga Željko Garmaz. On će ponovno svoje vinske priče pretočiti u stvarnost za sve nazočne na spomenutim radionicama. Gosti će u dva dana imati prigodu probati brojna vina koja se praktički nigdje ne mogu pronaći, ali i ona koja će tek stići na tržište, a do sada ih niste imali prigodu kušati. Za dvije pivske radionice zaslužni su članovi udruge Panonski pivarski sindikat koji će vas naučiti kako se pravi pivo i koji su stilovi najpopularniji.

Program će oba dana trajati od 15 do 21 sat, a ulaznice će biti u prodaji na blagajni u dvorani Gradski vrt. Premda ima onih koji su zabrinuti hoće li biti dovoljno karata, ne morate brinuti, budući da će u novom prostoru biti mjesta za sve goste željne uživanja, zabave i novih spoznaja. Ulaznice će se i ove godine prodavati po cijeni od 80 kuna, svaka vrijedi za jedan festivalski dan, a čaše će se moći unajmiti na licu mjesta uz kauciju od 20 kuna.

NAGRADNA IGRA

Organizatori WineOS festivala poklanjaju 2x1 ulaznicu za festival. U komentar upišite svoje Ime i Prezime. Dobitnike ćemo proglasiti 8. siječnja.

Dobitnici su: Ana Leko i Tomislav Benaković


Izdvojeno

Reci što misliš!