Lifestyle / Ostalo

iz slavne knjige proročanstava

Snažni potresi, požari i nova ekonomska kriza: Pogledajte što slavni Nostradamus predviđa za 2020. godinu

Snažni potresi, požari i nova ekonomska kriza: Pogledajte što slavni Nostradamus predviđa za 2020. godinu
shutterstock

Veliki požari proširit će se Europom, točnije Grčkom i Hrvatskom

Francuski prorok Nostradamus autor je jedne od najpoznatijih knjiga proročanstava ikad. U svojim Proročanstvima uspio je predvidjeti neke ključne trenutke u povijesti čovječanstva kao što je 9/11 i dolazak Hitlera na vlast u Njemačkoj. 

Evo što je Nostradamus predvidio za 2020. godinu:

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Iako će ga napadati sa svih strana, Donald Trump će opet biti izabran za predsjednika.

Prorok u 2020. predviđa snažan potres zbog kojeg će cijela Kalifornija naći ispod razine oceana. To će se dogoditi između 18. lipnja i 12. srpnja. Europa neće biti ništa sigurnija. Sljedeći snažan potres pogodit će Tursku, a bit će magnitude od 7 do 7.4 stupnjeva po Richterovoj ljestvici.

Veliki požari proširit će se Europom, točnije Grčkom i Hrvatskom. Toplinski val pogodit će Portugal, Španjolsku, Nizozemsku, Njemačku i Francusku. I SAD će se ''topiti'' na velikim temperaturama zbog kojih će doći do šumskih požara u New Mexicu, Kaliforniji, Palm Springsu i Los Angelesu.

Zbog topljenja ledenjaka na Antarktiku razina mora i oceana podići će se za nekoliko metara.

U 2020. će biti zabilježen i rekordan broj oluja koje će preći u uragane. Ameriku će poharati neki od najsnažnijih tornada u povijesti s vjetrovima i do 320 km/h.

Predviđa i pojavu neke vrste kataklizme koja će radikalno izmijeniti mapu svijeta, te pojavu Trećeg svjetskog rata koji će početi na Bliskom istoku.

Globalna ekonomija ponovno će biti u krizi. Nostradamus je previdio krizu 2008., a istu stvar predviđa i za 2020. Prorok navodi da će gospodarstvo Sjedinjenih država stagnirati nekoliko godina, a stotine fondova će bankrotirati. Kako bi se spriječila panična rasprodaja dionica trgovanje na svjetskoj burzi bit će prekinuto na nekoliko pa možda i tjedan dana. 

Okidač za novu ekonomsku krizu upravo će biti Velika Britanija koja će realizirati Brexit i izaći iz Europske unije. Nostradamus čak predviđa da bi se cijelo Ujedinjeno Kraljevstvo moglo raspasti jer Wales, Škotska i Sjeverna Irska na podržavaju izlazak iz EU. Još loših vijesti zadesit će Britaniju. Nostradamus piše kako će Ujedinjeno kraljevstvo dobiti novog vladara. Pritom ne specificira hoće li to biti zbog smrti kraljice Elizabete II.

Veliki rat između dvije sile će završiti, predviđa. To se u današnjici odnosi na trgovinske ratove između SAD-a i Kine. Velike promjene osjetit će i Sjeverna Koreja u kojoj Kim jong-Un više nije vođa, nego je prisilno smijenjen. 

U jednoj od svojih vizija francuski prorok vidio je kako ljudi žive na Mjesecu u 2020. S druge strane, NASA-ini znanstvenici tvrde da za sljedeću godinu planiraju ekspediciju na Mjesec.

Prorok je vidio i kako ulicom hodaju s čipovima ugrađenim u tijelima. Američka kompanija iz Wisconsina 2018. ovo je već provela u djelo. Njihovi djelatnici imaju ugrađen čip u ruci kojim mogu otvarati vrata u firmi, prijaviti se na računalo ili kupiti slatkiše. Sličan čip ugradio je i jedan Šibenčanin.


Izdvojeno

Reci što misliš!