Lifestyle / Ostalo

Pomoć za 600.000 djece

Kampanjama humanitarne udruge 'RTL pomaže djeci' donirano 18 milijuna kuna

Pomoć je dobilo više od 600.000 djece, a pozivom na broj 060 9007 i druge će bolnice biti opremljene novim uređajima

Petrova bolnica, Vinogradska, Specijalna bolnica u Gornjoj Bistri, riječka onkologija.. samo su neke od ustanova koje su od ove srijede bolje opremljene - zahvaljujući vama!

Humanitarnim kampanjama udruge "RTL pomaže djeci" dosad je skupljeno više od 18 milijuna kuna te poslano na prave adrese. 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

 Mali pacijenti iz Specijalne bolnice za kronične bolesti Gornja Bistra zahvaljujući vama i Udruzi "RTL pomaže djeci" spavaju mirnije. Dobili su 11 novih kreveta. U bolnici je 107 djece, a njih 70 posto trajno je vezano za krevet.

"Prijašnji kreveti nisu bili ni približno u skladu s potrebama koje imaju takvi pacijenti. Znači, pomoglo je jako puno. Ponajprije sestrama u obavljanju svakodnevnih dužnosti, a da ne govorim koliko je pomoglo našim malim štićenicima", poručila je Suzana Đurin, glavna medicinska sestra u Specijalnoj bolnici Gornja Bistra.

Uz električne krevete dobili su i monitore za praćenje svih vitalnih funkcija bolesne djece jer je za njihov život svaka sekunda važna.

"Te jedinice su pomogle i našem osoblju i djeci. Možemo s jednog mjesta nadzirati vitalne funkcije poglavito noću kada je malo medicinskih sestara i osoblja", pojasnio je ravnatelj Specijalne bolnice Gornja Bistra Renato Mittermayer.

Mirniji su liječnici i roditelji.

"Mi smo s našim Frankićem u toj priči već devet godina. Općenito je u društvu jako malo empatije i rekao bih da o tim životnim tragedijama malo tko mari. Zato su ove humanitarne akcije dobrodošle", kaže Ivan Jovović, otac jednog od pacijenta.

Riječkoj onkologiji – anesteziološki aparat

Mališanima i liječnicima s riječke onkologije stigao je anesteziološki aparat koji je svima olakšao ionako teške bolničke dane.

"Omogućuje da bolne procedure koje su u onkologiji vrlo česte kao što su punkcija koštane srži proteknu vrlo bezbrižno, dakle dijete se ne sjeća nekog bolnog postupka", rekla je Jelena Roganović, pročelnica Odjela za hematologiju i onkologiju KBC-a Rijeka.

Vinogradskoj – aparat za ultrazvuk

Ultrazvuk mozga prerano rođene bebe lakši je i kvalitetniji uz aparat doniran Vinogradskoj bolnici. Na godinu na njemu naprave oko tri tisuće ultrazvuka: mozga, kukova i bubrega.

"Ovim aparatom koji je donacija RTL televizije, odnosno akcije 'RTL pomaže djeci', smo pribavili aparat koji nam je vrlo koristan u svakodnevnoj primjeni. Bilo da se radi o zdravoj djeci ili nedonoščadi", kazala je Lorita Mihovilović Prajz, neonatologinja u KBC-u Sestre milosrdnice.

Još jedan jako važan ultrazvučni aparat kupljen za Odjel pedijatrije prije dvije i pol godine istoj bolnici.

"Na našem Odjelu za nefrologiju tim se uređajem koristimo svakodnevno, dakle ultrazvučna pretraga mokraćnog sustava je u pedijatriji ključna i de facto nema pacijenta koji nije ultazvučno pregledan", pojasnila je Bernardica Valent Morić, specijalistica pedijatrije u KBC-u Sestre milosrdnice.

Pomoć za 600.000 djece

Kampanjom humanitarne udruge "RTL pomaže djeci" donirano je 18 milijuna kuna za 240 projekata. Time je pomoć dobilo više od 600.000 djece. 

RTL udruga je pomogla djeci, a pomaže i dalje.

Pozivom na broj 060 9007 novim uređajima opremit će se i druge bolnice te pomoći udrugama i ustanovama koje se brinu o malim borcima.


Izdvojeno

Reci što misliš!