Lifestyle / Ostalo

ususret novom filmu

Vikend Ratova zvijezda na RTL-u

Vikend Ratova zvijezda na RTL-u

Ususret iščekivanom ostvarenju „Ratovi zvijezda: Uspon Skywalkera“, koji će se u kinima početi prikazivati 18. prosinca, RTL2 u subotu, 7. prosinca i nedjelju, 8. prosinca donosi obožavateljima kultnog serijala „Ratove zvijezda I: Fantomska prijetnja“ i „Ratove zvijezda II: „Klonovi napadaju“ te posebnu emisiju „Ratovi zvijezda: Najbolji trenuci“, ali i šest epizoda omiljene „Teorije velikog praska“, koje su povezane s obožavanim serijalom.

Pa tako u subotu, 7. prosinca od 18:05 sati RTL2 u specijalnoj emisiji prikazuje najbolje trenutke kultnog serijala „Ratova zvijezda“. U društvu posebnih gostiju gledamo deset najpamtljivih trenutaka iz šest kultnih nastavaka Georgea Lucasa, od utrke letjelica iz „Fantomske prijetnje“, borbe u areni na Geonosisu iz „Klonovi napadaju“ pa do kultnih scena borbi za Hoth i „šetača“ iz „Imperija uzvraća udarac“, bitke za Endor iz „Povratka jedia“ i nezaboravne završne borbe Dartha Vadera i Lukea Skywalkera svjetlosnim mačevima iz „Povratka jedia”.

Ova najveća fantastična epska saga svih vremena, koja se događa u dalekoj galaksiji, 16 godina od posljednjeg dijela dobila je nastavak 1999., koji gotovo nitko nije očekivao, a kojemu su se svi nadali. Bila  je to „Fantomska prijetnja”, tj. prequel „Ratova zvijezda – Nova nada",  koja nas u subotu, 7. prosinca od 20 sati vodi u događaje 32 godina prije prvog “Nova nada“, te je bio prvi od tri prequela. Ponovno u rukama autora, producenta i redatelja George Lucasa, priča je oživjela u rolama  velikih glumaca današnjice - Liama Neesona, Ewana McGregora, Natalie Portman. Kao što smo svi očekivali, u novom digitalnom vremenu i efektima ranije nedostupnim, film je veći,  grandiozniji, kako se obično kaže - vizualni spektakl, dotjeran do svake sitnice i akcijske scene uz savršene glumačke izvedbe, dok priča dobiva novu dimenziju, u filmu koji je Lucas želio da režiraju Robert Zemeckis ili Steven Spielberg, no obojica su ga uvjerili da bi on trebao oživjeti svoj bezvremenski klasik. 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Nakon filma gledatelje očekuje 6 epizoda „Teorije velikog praska“, koje su na neki način povezane s „Ratovima zvijezda“ pa će one zaokružiti specijalni dan za obožavatelje napopularnijeg ZF serijala svih vremena .

Kao što smo rekli, vikend je u znaku „Ratova zvijezda“ pa gledatelje i u nedjelju, 8. prosinca od 20 sati čeka „Ratovi zvijezda II: Klonovi“ , još jedan prequel koji se, naravno, nastavlja na događaje iz prvog dijela. Prihvaćen bolje od prošlog dijela gotovo u svim segmentima, od vizualnog doživljaja, kostimografije, efekata, akcijskih scena pa čak i glazbene podloge (John Williams), „Klonovi napadaju“ sagi je dao toliko potrebnu novu energiju. Iako je nastup Ewana McGregora kao Obi-Wan Kenobija puno uvjerljiviji, glavni potez George Lucas postigao je uvođenjem Haydena Christensena kao Anakina Skywalkera, mladog jedija, koji će kasnije postati Darth Wader i obgrliti mračnu stranu Sile, dok se drugi važan potez, koji će se lako povezati s “Imperija uzvraća udarac”, dogodio predstavljanjem vojske klonova. U svakom slučaju, “Klonovi napadaju” djeluje kao obavezni nastavak “Fantomske prijetnje”, nastavak koji upotpunjuje kultnu priču, borbu dobra i zla, tamne i svijetle strane Sile. Od glavnih likova iz prošlog dijela, Ewan McGregor i Natalie Portman ponavljaju svoje uloge, dok se po prvi put pojavljuju velika glumačka imena – Samuel L. Jackson i Christopher Lee. Naravno, posljednji dosezi u digitalnoj tehnologiji i produkcijskom dizajnu upotpunjuju doživljaj, a akcijska sekvenca – dvoboj svjetlosnim mačevima Yode protiv grofa Dooku – podsjetio nas je na kultnu borbu između Lukea Skywalkera i Dartha Wadera te nam potvrdio da se zaista radi o toliko voljenom, najvećem filmskom serijalu – „Ratovi zvijezda“.  


Izdvojeno

Reci što misliš!