Lifestyle / Ostalo

zaljubljenica u shabby chic

Romantična oaza u centru Osijeka pravi je hit: Danijela je hobi pretvorila u unosan posao

U vrt, ali i u istom stilu uređenu i unutrašnjost kuće, dolaze joj se fotografirati novovjenčani parovi

 U samom centru Osijeka u kućnom dvorištu nalazi se prava mala biljna oaza koje izgleda baš poput vrtova iz engleskih serija iz prošlog stoljeća. Radi se o ''shabby chic'' stilu koji ima milijune poklonika diljem svijeta, a u Osijeku ga je upriličila Nely i to na mjestu gdje je nekad bila zapuštena stara kuća.

"Ja želim u stvari vrt tipa engleskog cottagea. Da to bude našušureno s puno biljaka, gdje su ruže, gdje je taj nekakav romantični štih. Da to bude nekakav mali gradski dragulj", kaže Danijela 'Nely' Brkić Nikolić.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

 Nježne duše, sanjari i romantičari u njenom će vrtu naći svoje mjesto - za druženje s prijateljima, čitanje ili objedovanje.

Nely je od svojeg hobija napravila i posao. U vrt, ali i u istom stilu uređenu i unutrašnjost kuće, dolaze joj se fotografirati novovjenčani parovi. Fotografiraju je za svjetski poznate modne časopise, a samu domaćicu danas angažiraju ugostitelji da uredi i njhove vrtove.

"Volim stare uporabne predmete koje nalazim svugdje, po selima, sajmovima. Prijatelji znaju što radim pa mi i oni daju."

A ne nedostaje i egzotike kao što je japanski javor, no također neke biljke Nely spašava od uništenja i uvenuća.

"Hortenziju staru preko 50 godina ja sam spasila pred bagerima."

Po toj biljci nazvala je i svoj blog koji je među 10 najpoznatijih svjetskih shabby chic blogova sa savjetima kako obraditi motive ovoga stila.

Ova vizionarka živi poznatu stara Konfucijevu izjavu: ''Pronađi posao koji voliš i nećeš morati raditi ni jednog dana svog života''.


Izdvojeno

Reci što misliš!