Lifestyle / Moda

11. Fashion Incubator

11. Fashion Incubator

Počele su pripreme za jedanaestu sezonu Fashion Incubatora, natjecanja za mlade neafirmirane modne umjetnike, koji će se održati u listopadu ove godine pod službenim nazivom Portanova Fashion Incubator.

Portanova će ugostiti 8. listopada najdugovječnije domaće natjecanje mladih dizajnera. Nakon više od godinu i pol dana pauze koja je organizatorima Fashion Incubatora poslužila kao kreativna stanka ponovo će se uzburkati modna scena novim i za sada nepoznatim imenima.

Stopama sada već afirmiranih dizajnera Juraja Zigmana, Ivana Alduka, Ane Marije Ricov, Lidije Vidaković Yuniku i ostalih koji su svoje prve kolekcije prikazali upravo na Fashion Incubatoru ove će godine krenuti pet novih imena koji će biti izabrani na javnom natječaju.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Natječaj je otvoren do 1. rujna 2011. godine. Prijaviti se mogu školovani modni dizajneri i talentirani pojedinci između 19 i 29 godina - samostalni autori ili grupa od dva člana. Kolekcija koja se sastoji od najmanje 10 i najviše 12 modela mora biti nosiva i tematski povezana te kreirana za sezonu jesen-zima, a skice svih modela trebaju biti u boji te sadržavati detaljan opis modela i tkanine. Skice se šalju isključivo u .jpg formatu u dva primjerka na dva CD-a ili USB memoriji. Uz njih je potrebno priložiti kratku biografiju s kontakt telefonom i adresom dizajnera.

Radove je potrebno poslati kao preporučenu pošiljku na adresu:
Udruga Modni Inkubator (za Natječaj)
Gundulićeva 120a, 31 000 Osijek

Od pristiglih će radova ocjenjivački žiri koji čine renomirani modni stručnjaci napraviti selekciju najboljih koji će biti javno predstavljeni na samom događaju.
Tekst natječaja kao i prijavnica za sudjelovanje nalaze se na web stranici događaja www.fashion-incubator.hr

Posebnost Fashion Incubatora je održavanje svake sezone na drugoj, bilo urbanoj ili povijesnoj lokaciji u Osijeku, krajnje netipičnoj za modne revije. Tako su posjetitelji tijekom proteklih šest godina imali prigodu pogledati mlade dizajnere u autobusnom hangaru, galeriji unutar bedema osječke Tvrđe, hali stare napuštene tvornice namještaja, dvorcu iz 19. stoljeća, putničkoj zgradi Zračne luke Osijek, Sindikalnom domu Tvornice šećera, nekadašnjem kinu „Slavija“, sportskoj dvorani... Osim prema mjestu održavanja događaja, FI se osmišljavanjem cjelovite priče, u kojoj i sami posjetitelji postaju dijelom programa, potpuno izdvaja od svih tematski sličnih modnih događaja u državi.


Tekst: HRT Radio Osijek

 


Izdvojeno

Reci što misliš!