Lifestyle / Koncerti

Program do ponoći

Osječki bendovi otvorili UFO, danas stiže Krankšvester

Osječki bendovi otvorili UFO, danas stiže Krankšvester
Damir Janković/Adverta

Jučerašnjim nastupima osječkih demo bendova i službeno je otvoreno 17. izdanje Urban Festa Osijek

Iz već dobro poznatih razloga ovogodišnji program festivala nešto je drugačiji od izdanja unazad nekoliko godina, ali Osijek je ponovno pokazao da ima publiku koja podržava lokalnu scenu  jer ona zaista puno toga nudi. U to su se sve svi posjetitelji mogli sinoć i uvjeriti. Poznato je kako je Urban Fest Osijek prvotno i zamišljen kao festival koji prije svega podržava male demo bendove I pruža im priliku da nastupaju na velikoj pozornici uz izvođače koji su već dugo na sceni i onoj čak i izvan naših granica. Koncept se zbog objektivnih razloga kroz godine ponešto promijenio, ali demo bendovi su uvijek bili dio ovog festivala. 

Puno alternativnog zvuka smo mogli čuti sinoć od bendova koji su izlazili na veliku pozornicu. Bilo je tu zaista mješavine rocka, punka, bluesa, etna, ali ono što je najvažnije bilo je jako puno dobre I pozitivne energije. Za nju su zaslužni upravo oni - Layka, Lethe, Rovovsko stopalo, Echoes i Izumiranje vrste uživo. Treba spomenuti kako je cjelokupni program otvoren zanimljivim glazbenim kvizom na otvorenom kojega je pripremio Krunoslav Radaković, poznati kviz majstor u Osijeku. 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Bendovi su oduševili publiku svojom raznovrsnošću, ali i stavom na pozornici. U ovo zahtjevno vrijeme, održati ovakav festival sigurno je I motivacija više izvođačima na čijim se licimo moglo primijetiti kako su željni sviranja I nastupanja, a jednako tako je I publika pokazala da se zaželjela dobrih koncerata I festivala. A tek smo krenuli. 

Danas nastavljamo s programom, jednako kao I jučer od 18 sati na Lijevoj obali Drave I u Amfiteatru (kod Katakombi). Zbog posebnih mjera Nacionalnog stožera Civilne zaštite program će i večeras trajati do ponoći. I napominjemo kako večeras imamo dva stagea, koncertni i Traum te da se ulaz za svaki posebno naplaćuje. Večeras nastupaju Krankšvester, Retfatlanta, Neispavani, Tin Arbutina, Manda I XVII, dok će na Traum stageu nastupati Phrasal, Kolek3k, Marko Fellinger te Insolate b2b Volster. Vidimo se na Urban Festu Osijek! 


Izdvojeno

Reci što misliš!