Lifestyle / Koncerti

Stotitne tisuća posjetitelja

EXIT završen u sunčanom finalu i na povijesnom vrhuncu festivala

EXIT završen u sunčanom finalu i na povijesnom vrhuncu festivala

U Novom Sadu završeno je 19. po redu, i po mišljenju publike i brojnih izvođača, dosad možda i najbolje izdanje EXIT festivala!

Uoči iduće godine kada EXIT slavi 20. rođendan, naš najveći i jedan od vodećih svjetskih festivala dostigao je svoj povijesni maksimum po brojnim parametrima. Rekord posjete bio je oboren već prve noći kada je kroz vrata na Petrovaradinskoj tvrđavi prošlo 56.000 od ukupno oko 200.000 posjetitelja koji su se rasporedili na 40 pozornica i zona od 4. srpnja uvečer do 8. srpnja ujutro. Nikad duža lista headlinera učinila je da ove godine publika uživa na svim pozornicama, a program na glavnoj pozornici je svakako najviše obilježio povijesni koncert jednog od najvećih svjetskih bendova The Cure, koji je naša publika čekala čak četiri desetljeća! Rokenrol se vratio na velika vrata uz američku senzaciju Greta Van Fleet čiji visokoenergetski nastup je opravdao status grupe o kojoj se najviše govori u posljednjih par godina. Američki sastav The Chainsmokers su pokazali zašto važe za jedne od najpopularnijih glazbenih zvijezda današnjice, čiji hitovi, zborski pjevani na glavnoj pozornici, zajedno premašuju i deset milijardi YouTube pregleda! Na dosad najspektakularnijem izdanju mts Dance Arene čija kolosalna produkcija je sadržavala i staro vinčansko pismo, nastupale su vodeće zvijezde svjetske elektronske scene. Već prve noći je ljestvica postavljena na energetski maksimum u zajedničkom nastupu Carla Coxa i Maceo Plexa, kao i tandemskoj rapsodiji Solomuna i Tale of Us od preko šest sati! Čast da zatvori cijeli EXIT i mts Dance Arenu imala je najtraženija techno zvijezda današnjice Amelie Lens, koja je prve ovacije i skandiranje imena dobila već po izlasku na scenu! Inspirirana poviješću grupe The Prodigy i EXIT festivala, na samom kraju besprijekornog seta pustila je "Firestarter", u čast preminulog pjevača grupe Keitha Flinta što je izazvalo opću euforiju kod publike za jedan od najboljih prizora zatvaranja Exita.

What is Exit Tribe to you? | EXIT 2019: https://youtu.be/g1J93GSfe3Q

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

A da EXIT nije samo glazbeni festival, potvrdili su Yoko Ono i Novak Đoković, svojim video porukama upućenim publici, a uživo na otvaranju festivala i stari prijatelji Exita, društveni aktivisti iz sjevernoameričkog plemena Standing Rock, ogranka Siouxa čiji su članovi danas na prvoj liniji borbe za očuvanje života na Zemlji. Završne večeri, prije spektakularnog nastupa najbolje rangiranog svjetskoj DJ dvojca Dimitri Vegas & Like Mike, popularni američki motivacijski govornik Henry Ammar ukazao je na važnost održavanja mentalnog zdravlja i poručio publici da sve što traže već imaju u sebi i da im nije potrebno koristiti narkotike. Upravo „Ostanimo čisti“, velika nacionalna kampanja, koja je podigla Srbiju na noge neposredno pred festival, bila je intenzivno promovirana na EXIT festivalu apelirajući na posjetitelje da izaberu čist život bez narkotika.

EXIT 2019 | Solomun +1 ft. Tale Of Us Live @ mts Dance Arena: https://youtu.be/BgVFO7RrEJU

S Exita je krenula i nova humanitarna akcija "Izgradimo vrtiće zajedno" koju su zajedno pokrenuli Fondacija Novak Đoković i EXIT fondacija, uz podršku Radio televizije Srbije, a u koju se tijekom festivala putem video poruke uključio i košarkaški as Nikola Jokić! Posjetitelji festivala i ljudi dobre volje pozivani su s festivalskih ekrana i društvenih mreža da pošalju poruku na poseban humanitarni broj, a uplate se mogu vršiti i iz inozemstva putem www.paypal.me/novakfdn. I najpoznatiji regionalni YouTuberi poslali su ekološku poruku milijunima svojih pratitelja na društvenim mrežama, ali i uživo publici EXIT festivala. Predstavljena je i kampanja “Vrati prirodi – Pridruži se i posadi drvo” kao akcija sadnje drveća na nekoliko lokacija u Vojvodini tijekom jeseni koju organizira Delegacija Europske unije u Srbiji uz podršku Exita i OPENS-a.

Nikola Jokić pozvao da izgradimo vrtiće zajedno: https://youtu.be/CSGlJ3bHc2Y

Na festivalu je održana i tribina „How to start Serbian export office for Art?“, o sustavnim mjerama za pravljenje povoljnog ambijenta za plasiranje domaćih glazbenih talenata na međunarodnoj sceni, na kojoj su sudjelovali istaknuti pojedinci glazbene industrije. Uz posvećivanje čitavog prvog dana festivala, u vidu imena OPENS Day, tituli Novog Sada kao Omladinske prijestolnice Europe, EXIT je i ove godine na OPENS State of EXIT zoni predstavio mogućnost civilnim organizacijama da tisućama posjetitelja predstave svoje programe.

Desiigner: https://youtu.be/4mr7T8whFPQ

Izdvojeno


Reci što misliš!