Lifestyle / Koncerti

Humanitarni koncert Lane Jurčević i TS Kas

Humanitarni koncert Lane Jurčević i TS Kas

Skupina studenada EFOS-a projektom „Let's make a difference“ organizira humanitarni koncert 25. svibnja u noćnom klubu Outside.

Sav prihod od ulaznica namijenjen je za socijalno ugrožene obitelji iz Osijeka. A sve posjetitelje dolaskom na koncert očekuju brojna iznenađenja, jedno od njih je i nagradna igra koja će sretnim dobitnicima pokloniti:
1. nagrada - 2 dana u Villi Elvira Gradac na moru; 2. nagrada - Besplatan tečaj stranog jezika – by: Lingua; 3. nagrada - Mjesečna članarina u teretani by Gyms4you Hrvatska.

Mladi Osječani pokreću grad!

U posljednje vrijeme puno se negativne energije zavuklo u kutke našega grada. Stalno slušamo o lošem demografskom stanju Osijeka, pričama lega daleko od Lijepe naše, nedostatku radnih mijesta, nezadovoljstvu, kritikama i ostalim tužnim situacijama grada na Dravi.

Svima nam je jasno da su nekakve promjene nužne, stoga je skupina studenata ekonomije još prošle godine odlučila učiniti nekakvu promjenu. U suradnji sa studentskim zborom EFOS-a i volonterskim programom te udrugom Auxillium Populus pokrenuli su projekt upravo pod nazivom „Let's make a difference“. Riječ je o humanitarnom projektu kojemu je želja pridonjeti boljitku života u Osijeku. Prošle godine učinili su to akcijom prikupljanja financijskih sredstava za tri socijalno ugrožene osječke obitelji. U akciji je prikupljeno preko 7.500,00 kn te paketi živežnih namirnica, higijenskih potrepština, odjeće i obuće koji su uručeni obiteljima.

Ove godine akcija „Let's make a difference 2017.“ se nastavlja. Prvotni cilj je prikupiti što više financijskih sredstva za četiri obitelji iz Osijeka i okolice. Odabrane obitelji nemaju gotovo nikakve financijske prihode. Uskraćeni su im osnovni životni uvijeti, uz nedostatak hrane, odjeće, obuće, kućnih aparata, higijenskih potrepština, djeci je prijeko potreban školski pribor i ostala sredstva uz koja bi normalno mogli funkcionirati.

Kako navode u ciljevima svog projekta sekundarni cilj akcije jest promoviranje studentskog volontiranja i svijesti o istome, poticanje mladih na altruizam te promoviranje društveno odgovornog ponašanja.

Projekt se sastoji od niza većih i manjih projekata. Prva humanitarna akcija službeno je započela prvim projektom 04. svibnja. Na Ekonomskom fakultetu u Osijeku održano je predavanje o društvenom poduzetništvu te promocija knjige „260 dana“ Marijana Gubine, čiji je sav prihod od kupljenih knjiga stavljen u fond za humanitarne svrhe projekta. Također je održan humanitarni „Stand up show“ na Ekonomskom fakultetu, a posljednji veliki humanitarni nastup Lane Jurčević i tamburaškog sastava KAS održat će se 25. svibnja u noćnom i multimedija klubu Outside.

Na koncert su pozvani svi Osječani i oni koji se tako osjećaju, da uživaju u pjesmi i zabavi naše estradne zvijezde te da kupnjom koncertne karte, simbolične cijene, na taj način pomognu potrebitim obiteljima koji zasigurno neće skrivati oduševljenje na pruženoj prilici koja će im poboljšati loše životne uvijete.

Pomozite osmijehe s Laninog koncerta prenijeti u obitelji u kojima jedno nasmijano dječje lice znači vjeru u bolje sutra.

Nadamo se da će mladi Osječani i dalje ustrajati u razvitku svojih plemenitih projekata, a mi im samo možemo čestitati i podržati ovu hvale vrijedu akciju.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Više informacija o eventu ovdje:
https://www.facebook.com/events/368352293560948/

M. Jelečević


Izdvojeno

Reci što misliš!