Lifestyle / Koncerti

Ferragosto JAM 11 dovodi veliki Tram 11

Ferragosto JAM 11 dovodi veliki Tram 11

Kultni zagrebački dvojac Tram 11 prvi je potvrđeni izvođač predstojećeg jedanaestog izdanja festivala Ferragosto JAM na Orahovačkom jezeru. Nakon spektakularnog povratničkog koncerta u rasprodanoj velikoj dvorani Doma sportova, ovo je ujedno prvi i trenutno jedini najavljeni nastup hip hop legendi za 2018. godinu.



Nenad Šimun (Target) i Srđan Ćuk (General Woo) karijeru benda Tram 11 pokrenuli su 1996. godine kao jedni od pionira domaćeg hip hopa. Nakon albuma prvijenca "Čovječe ne ljuti se" (1999.) uslijedio je "Vrućina gradskog asfalta" (2000.) , no zaključno s  "Tajna crne kutije (The Best Of)" iz 2003. prestaju sa zajedničkim radom i posvećuju se solo karijerama.

Dugih 14 godina kasnije, debi album dobiva svoje reizdanje te se po prvi put pojavljuje na vinilu, a velika dvorana Doma sportova rasprodana je mjesec i pol dana prije njihovog povratničkog koncerta. Njihove oštre rime i danas odzvanjaju aktualnošću kao krajem 90-ih kad su kao klinci sa zagrebačkih ulica u svojim ranim dvadesetima pokazali srednji prst cijelom društvu i trulom sistemu kao nitko do tada. Pojačani beatovima koje je od nule rekonstruirao njihov tadašnji producent Koolade, danas jedan od najkvalitetnijih hrvatskih izvoznih proizvoda, i pratećim bendom Funksteri, Tramovci 2017. godine pokazuju zavidnu energiju i ponovo preuzimaju tron hrvatskog hip hopa. Orahovačkim jezerom orit će se himne kao što su "Hrvatski Velikani", "Vrućina gradskog asfalta", "Kaj ima lima", "Samo kod nas", "Pad sistema" i mnoge druge koje su obilježile odrastanje nekoliko generacija i otvorile put cijelom valu regionalnih repera koji su na njihovim krilima ostvarili impresivne karijere te s pravom bez iznimke ovaj moćni duo navode kao jedan od glavnih uzora u svom radu.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Early bird festivalske ulaznice u prodaju kreću od 20. studenog i koštat će svega 75 kuna za sve dane festivala. Po ovoj cijeni bit će dostupne do kraja godine, nakon čega im cijena raste.

Ferragosto JAM 11 održat će se od 2. do 5. kolovoza 2018. na jedinstvenom Orahovačkom jezeru gdje će ugostiti brojne izvođače domaće i regionalne scene. Proteklo jubilarno deseto izdanje okupilo je 15 000 mladih čime je slavljeničkom edicijom srušen i rekord posjećenosti ovog najvećeg slavonskog glazbenog festivala u organiziciji udruge K.L.U.B. Dostava Zvuka.

SiB.hr

 


Izdvojeno

Reci što misliš!