Lifestyle / Kino

dva filma ovaj tjedan

Osječko kino omogućilo uživanje u filmovima za slijepe i slabovidne

Osječko kino omogućilo uživanje u filmovima za slijepe i slabovidne

Potreban je samo vaš pametni uređaj i slušalice te možete samostalno uživati u filmskim čarima

MovieReading je inovativna mobilna aplikacija besplatna za korištenje koja slijepim i slabovidnim osobama omogućuje gledanje filmova na bilo kojoj platformi: u kinu, na televizoru ili online, uz slušanje opisnih scena (audiodeskripcija).

Potreban je samo vaš pametni uređaj i slušalice te možete samostalno uživati u filmskim čarima. Ova aplikacija omogućuje potpunu inkluziju osoba s oštećenjem vida i pruža im mogućnost da ugodno i zabavno provedu slobodno vrijeme u kinu.

MovieReading "sluša" zvučni zapis filma putem mikrofona na vašem uređaju, prepoznaje u kojem dijelu filma se nalazite i zatim pokreće audiodeskripciju sinkroniziranu s filmom.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Aplikaciju već ovaj tjedan možete isprobati u Kino klubu kina Urania, gdje na svakodnevnim terminima prikazuju domaći dokumentarac Starac i roda koji donosi filmsku verziju najljepše ljubavne priče životinjskog svijeta o Malenoj i Klepetanu i pobjednika prošlogodišnjeg Pulskog filmskog festivala Tereza37 o ženi čija želja za promjenom dovede do neočekivanih događaja.


Izdvojeno

Reci što misliš!