Lifestyle / Kino

Početak kraja - zatvoreno kino Europa

Početak kraja - zatvoreno kino Europa

Također, već nekoliko tjedana osječki se Kinematografi ne mogu ni pohvaliti novim atraktivnim filmovima. Razlog tomu je, objašnjava direktorica Kinematografa Marijana Bošnjak, sve "čudniji" odnos s distributerima koji su ujedno i vlasnici multipleksa čija se otvorenja uskoro očekuju i u Osijeku.
- Jednostavno je došlo do manjka repertoarnih filmova u ponudi distributera, na što Kinematografi nikako ne mogu utjecati. Takva situacija traje već duže, no mi smo do sada ipak uspijevali nekako "pokrpati" program u oba kina kvalitetnim filmovima. No, došlo je do neizbježnog. Za razdoblje od 21. do 27. listopada nismo uspjeli kreirati dobar program u oba kina pa je pala odluka da se jedno zatvori. Nažalost, distributeri akumuliraju dobre filmove uoči otvorenja multipleksa i ne stavljaju ih u ponudu. Mi tu ništa ne možemo. Ako se ovakvo njihovo ponašanje nastavi, opstanak osječkih Kinematografa bit će upitan - kaže Marijana Bošnjak koja ipak ima riječi utjehe za osječke filmofile.
- Od idućeg četvrtka ponovno će raditi oba kina. Slabu ponudu repertoarnih filmova upotpunit ćemo revijama. Tako planiramo prikazivanje filmova iz ciklusa horor i ciklusa starih filmova koji su uvijek bili popularni među osječkom publikom - kaže Bošnjak.

Samo jedna matineja
U kinu "Urania" do 27. listopada reprizno se prikazuje animirani film "Kako je Gru ukrao mjesec" koji se može pogledati svakim danom u 17.30 sati. Od 19.15 sati na repertoaru je komedija "Svi na Woodstock", a od 21.15 sati akcijski film "Harry Brown". Kako je kino "Europa" zatvoreno, matineja za djecu ovog vikenda bit će samo u nedjelju kada će se od 11 sati moć pogledati treći nastavak animiranog filma "Priča o igračkama".

TEKST: Ivana KUKIĆ SOLAR, www.glas-slavonije.hr

 


Izdvojeno

Reci što misliš!