Lifestyle / Kino

Film tjedna: Opstanak + nagradna igra

Film tjedna: Opstanak + nagradna igra

Dobrodošli u obračun čovjeka s prirodom i svim opasnostima koje ona nudi. „Opstanak" smješten u zabit Aljaske nam predstavlja borbu grupice preživjelih radnika s naftne platforme u obračunu sa ubojitom hladnoćom, opasnom divljinom i nemilosrdnim divljim vukovima.

Dobrodošli u obračun čovjeka s prirodom i svim opasnostima koje ona nudi. „Opstanak" smješten u zabit Aljaske nam predstavlja borbu grupice preživjelih radnika s naftne platforme u obračunu sa ubojitom hladnoćom, opasnom divljinom i nemilosrdnim divljim vukovima.

Liam Neeson u ulozi Ottwaya je jedina nada za spas kada se avion koji je prevozio radnike sruši u divljini. Koristeći sve svoje znanje Ottway pokušava dovesti malu grupicu na sigurno, ali ih opasnosti vrebaju sa svih strana od kojih je najveća vučji čopor.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Liam Neeson je opet u ulozi heroja koji pokušava spasiti sve. Ovaj 60-godišnjak je u zadnjih nekoliko filmova („Taken", „A-team") napravio odličnu preobrazbu iz dramskih uloga kakvima je prije bio sklon do akcijskih junaka koji ne prežu ni pred čim da zaštite svoju obitelj i sigurnost. Redatelj Joe Carnahan koji je sudjelovao s Neesonom na prošlom filmu „A-team" opet mu je namjenio glavnu ulogu u ovom trileru koji nam pokazuje koliko je čovjek spreman daleko ići da preživi.

Pogledajte: Cinestar Osijek raspored
                   Cineplexx Osijek raspored + nagradna igra

Ako se pogleda u svojoj osnovi „Opstanak" je još jedan film u kojoj preživjeli umiru jedan za drugim u nadi da će naći spas. Carnahan međutim usporava tempo tako da možemo shvatiti opasnost tih situacija i zamisliti se u njima. Kada se smrt ovdje dogodi , ona je vizualno upečatljiva, ostavlja vas otvorenih usta i stvarno nadmašuje standarde žanra.

Svi su likovi odlično karakterizirani i naravno kao u svim ovakvim filmovima postoji i tvrdoglavi idiot Diaz koji se nikad ne slaže s ničim i misli da je najpametniji  (odlično ga je odigrao Frank Grillo). U mnogim filmovima on bi stradao odmah na početku, ali i ovdje se vidi Carnahanova umješnost gdje mu svojim scenarijem daje mogućnost da shvati svoje pogreške i postane pravi dio grupe.

Ovdje nema nikakvih epskih bitki između ljudi i vukova tako da nemojte to očekivati, ovo je više jedna psihološka drama gdje počnemo brinuti za likove i želimo im što brži spas.

Akcija je također manje frenetična i usporena. Radije nego da ih snimi u tradicionalnom stilu ubij ili budi ubijen, redatelj ovdje želi da osjetimo svu opasnost divljine i postupaka koje junaci čine.  Ako je to pad s vrha drveta i udaranje u 20-tak grana na putu dolje, kamera će baš to zabilježiti. To maksimizira napetost svake scene. Čak i vukovi, koji su glavni neprijatelji, nisu toliko užasni, nego jednostavno dio te prirode.

Naravno, film ima i svojih nekih čudnih situacija kao npr. odlazak od aviona misleći da ih nitko neće pronaći, a svaki avion u današnje vrijeme posjeduje GPS lokator, ili scena gdje naši junaci bez ikakvih jakni ili deka, tek uz laganu vatricu preživljavaju sniježnu mećavu na -40, no te nelogičnosti lako zanemarimo uz sve dobro što ovaj film nudi.

Film spada u gornju klasu dramskih trilera te nijedan ljubitelj takvih djela neće ostati razočaran.

[important title=Bruschette Maretti nagradna igra - gledaj film i uživaj]Uživaj u filmu u društvu neodoljivog hrskavog dvopeka jedinstvene kombinacije okusa.

Bruschette Maretti brend karakterizira vrhunska kvaliteta i prije svega izvrstan okus. Pusti film, otvori vrećicu i prepusti se neodoljivim Bruschette Maretti okusima špinata&sira, rajčice&masline&origana, 4 vrste sira, miješanog povrća, gljiva&vrhnja, češnjaka i klasičnih, ali ne i manje zanimljivijih slanih Bruschetta Maretti.

Poklanjamo 3x1 paket Bruschette Marettia, a sve što trebate napraviti je u komentar ISPOD članka upišite "Želim gledati film uz Bruschette Maretti" i kliknite like.

Dobitnici su: Lidija Tomić, Antonija Purić i Dino Dumančić[/important]

Započela je i Brushette Maretti SMS nagradna igra.

Više o svemu saznajte pogledom na letak:
{edocs}recenzije/Mareti_poster_preview_last.pdf,495,345,link{/edocs}

 

Opstanak (2012)

117 min - AKCIJA, AVANTURA, DRAMA

Redatelj: Joe Carnahan
Scenaristi: Joe Carnahan, Ian Mackenzie Jeffers
Zvijezde: Liam Neeson, Dermot Mulroney and Frank Grillo

Uloge:

Liam Neeson... Ottway
Dallas Roberts... Hendrick
Frank Grillo... Diaz
Dermot Mulroney... Talget
Nonso Anozie... Burke
Joe Anderson... Flannery

OCJENA: 6.5/10
IMDB OCJENA: 7.3/10

Piše: Perica Bernhard/SiB.hr

   


Izdvojeno

Reci što misliš!