Lifestyle / Kino

Film tjedna: Američka pita Okupljanje + nagradna igra

Film tjedna: Američka pita Okupljanje + nagradna igra

U srpnju daleke 1999. godine filmska publika se upoznala sa Američkom pitom, filmom koji je pokazao seksualne frustracije Jima, Oza, Kevina  i Fincha. Sada se oni ponovno okupljaju.

U srpnju daleke 1999. godine filmska publika se upoznala sa Američkom pitom, filmom koji je pokazao seksualne frustracije Jima (Jason Biggs),  Oza (Christopher Klein), Kevina (Thomas Ian Nicholas) i Fincha (Eddie Kay Thomas).

Četiri prijatelja su sklopili dogovor da će izgubiti djevičanstvo do svoje maturalne večeri. Kroz monogobrojne zgode i nezgode smo ih pratili na tom putu no zvijezda tog filma bio je Stifler, kojega je odlično odglumio Sean William Scott, čije je uvredljivo i nepristojno ponašanje osvojilo srca gledatelja i od njega napravilo jednog od najzabavnijih likova u novijoj filmskoj povijesti. Film je tijekom prikazivanja zaradio preko 240 milijuna dolara i izrodio je još 2 prava i nekoliko spin-off nastavaka. Kroz nastavke likovi su polako starili, ali nikad sazrijevali i uvijek su se nekako našli u neugodnim i smiješnim situacijama.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

U novom nastavku cijela ekipa se vraća kući, u East Great Fallsu da proslavi svoju desetogodišnjicu mature. Jim i Michelle su sada u braku i s malim djetetom koji ugrožava njihov već nepostojeći seksualni život, Oz je postao uspješni televizijski voditelj s curom supermodelom, Kevin je nakon svih peripetija upao u krizu i život mu je ispunjen svakodnevnom rutinom posla i gledanja TV-a, Finch je postao avanturist dok je Stifler ostao jednako neozbiljan i gle čuda, uvijek je u potrazi za nečim novim u svom životu. Naravno, tu su i legendarni likovi Jimovog tate i Stiflerove mame koji će opet priuštiti nekoliko nezaboravnih trenutaka.

americka pita495_1

Scenaristička ekipa je učinila i više nego pristojan posao, vjerojatno su se vodili onom starom "ako nije pokvareno ne popravljaj" , tako da ako ste pogledali bilo koji nastavak znate što možete očekivati. Opet nam je na rasploganju brdo odvratnog humora, nekoliko smiješnih seksi situacija, te par scena u kojima nas svi ti likovi podsjećaju zašto smo ih uopće zavolili. Takav miš-maš svega Hurwitz i Schlossberg su odlično upakirali u još jednu dobru komediju, istinabog ne toliko dobru kao prvi ili drugi dio, ali opet dovoljno dobru da zadovolji obožavatelje, a i možda stvori neke nove.

Glumačka ekipa kako sam već rekao je cijela na okupu i osjeti se da su svi opet uživali glumeći te dobro poznate likove. Posebno se to odnosi na Jima i Stiflera koji su opet jednostavno nenadmašni.

Slično kao u prošla tri filma snaga svega leži u prijateljskoj povezanosti i uvjerenju da pravi prijatelji ostaju za cijeli život, bez obzira na bilo što. Neke scene stvarno ne djeluju možda uvjerljivo, ali ih je opet jako zabavno gledati. „Američka pita: Okupljanje" je vulgaran, na trenutke okrutan film, pun prljavih šala i golotinje, ali opet se ne može zanemariti šarm koji zrači iz njega. Generacije koje su odrastale uz dogodovštine ekipe iz East Great Fallsa će biti oduševljene i sa sjetom će se prisjetiti svojih mladih dana dok ostali mogu uživati u jednom odličnom prisjećanju na vrijeme dok su ovakve teen komedije bile hit.

[important title=Bruschette Maretti nagradna igra - gledaj film i uživaj]Uživaj u filmu u društvu neodoljivog hrskavog dvopeka jedinstvene kombinacije okusa.

Bruschette Maretti brend karakterizira vrhunska kvaliteta i prije svega izvrstan okus. Pusti film, otvori vrećicu i prepusti se neodoljivim Bruschette Maretti okusima špinata&sira, rajčice&masline&origana, 4 vrste sira, miješanog povrća, gljiva&vrhnja, češnjaka i klasičnih, ali ne i manje zanimljivijih slanih Bruschetta Maretti.

Poklanjamo 3x1 paket Bruschette Marettia, a sve što trebate napraviti je u komentar ISPOD članka upišite "Želim gledati film uz Bruschette Maretti" i kliknite like.

Dobitnici: Edita Ezer, Marin Bračić i Tanja Košić[/important]

Započela je i Brushette Maretti SMS nagradna igra.

Više o svemu saznajte pogledom na letak:
{edocs}recenzije/Mareti_poster_preview_last.pdf,495,345,link{/edocs}

OCJENA: 7/10
IMDB OCJENA: 7.7/10

Američka pita: Okupljanje
113 min - Komedija
Jim, Michelle, Stifler i njihovi prijatelji se ponovno okupljaju za svoju godišnjicu mature.

Redatelji: Jon Hurwitz, Hayden Schlossberg

Scenaristi: Adam Herz , Jon Hurwitz

Zvijezde: Jason Biggs, Alyson Hannigan i Seann William Scott

Glavne uloge:

Jason Biggs... Jim Levenstein
Alyson Hannigan... Michelle
Chris Klein... Oz
Thomas Ian Nicholas... Kevin
Tara Reid... Vicky
Seann William Scott... Steve Stifler
Mena Suvari... Heather
Eddie Kaye Thomas... Finch
Jennifer Coolidge... Stiflerova mama
Eugene Levy... Jimov tata

Piše: Perica Bernhardt/SiB.hr

    


Izdvojeno

Reci što misliš!