Lifestyle / Kino

Eksplozija blockbustera u kinima – što pogledati?

Eksplozija blockbustera u kinima – što pogledati?

Iako smo tek nedavno zakoračili u drugu polovicu 2013. godine, jedno je sigurno - ova godina, definitivno će se pamtiti kao godina velikog broja blockbustera.

Svaki mjesec imali smo priliku vidjeti po jedan ili dva nova blockbustera, a u drugoj polovici nas očekuje barem još toliko. Kad se sve zbroji, računica je više nego očita. Filmske kuće zadovoljno trljaju ruke, a mi ostajemo u dilemi koji film pogledati?!

Kako bi vam barem malo olakšali odluku kojem filmu pokloniti svojih tridesetak kuna za kinoulaznicu, donosimo vam mini ljestvicu 'blockbustera' koje bi svakako trebali pogledati.

Pacific Rim

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Apokaliptične scenarije u kojima Zemlja 'pada na koljena', možemo vidjeti u raznoraznim filmovima spomenute tematike. Od meteora, mjeseca pa do najezde izvanzemaljaca, Zemlja je spašena nebrojeno puta, a čovječanstvo je dobilo novu šansu. Kada na kraju pomislite da je vrelo ideja 'kako uništiti Zemlju' napokon presušilo, nađete se pred trailerom za novi apokaliptični film Pacific Rim. Ovoga puta radi se o izvanzemaljskoj prijetnji svijetu koja dolazi iz dubina Pacifika. Kako bi se obranili od ogromnih čudovišta, glavne face velikih sila izrađuju ogromne robote i šalju ih u borbu za spas čovječanstva. Ideja je svakako više-manje originalna, a kada znate da iza filma stoji odlični Guillermo del Toro, s pravom očekujete pravi i napeti blockbuster. Pacific Rim vizualno je spektakularan film kojeg je šteta ne pogledati.

The Wolverine


Snimanje filma počelo je početkom kolovoza prošle godine i izazvalo veliko oduševljenje svojih vjernih fanova. Naravno, bilo je i skeptika koji nisu bili previše oduševljeni novom X-Men franšizom, no velika većina je nestrpljivo čekala datum premijere ovog velikog blockbustera. Hugh Jackman kao stvoren za svoju novu ulogu, definitivno je ispunio očekivanja. Radnja je i više nego zanimljiva, a najviše će se svidjeti vjernim fanovima X-Mena. The Wolverine je film koji će vam biti super zanimljiv ili ekstra dosadan, zavisi o očekivanju i 'ljubavi' koju gajite prema spomenutoj franšizi.

The Heat

The Heat ili po naški, 'Specijalne agentice' najočekivanija je komedija 2013. godine. Što nas i ne čudi s obzirom da glavne uloge tumače najveće zvijezde holivudske A liste glumaca. Odlična Sandra Bullock tumači ulogu uštogljene FBI agentice koja spletom okolnosti mora surađivati sa Shannon, bostonskom policajkom koju glumi nenadmašna i presmiješna Melissa McCarthy. Zajedno udružene pokušavaju uhvatiti zloglasnog narko bossa, a jedini problem u hvatanju istoga predstavlja njihov čudan i smiješan odnos. Naime, ni jedna do sada nije imala partnera, a bome ni pravog prijatelja. Film se trenutno prikazuje u kinima i odlična je filmska poslastica za gledanje s društvom.

Jobs

Većina bi ga opisala kao briljantnog, strastvenog i energičnog, a njegove brojne inovacije svakako su obogatile i poboljšale naš život. Gledajući što je ostavio iza sebe, shvaćamo da svijet bez Stevea Jobsa ne bi bio isti kao danas. Prošla je već godina i pol dana od smrti jednog od najvećih vizionara 21. stoljeća, a Steve Jobs i dalje živi u brojnim modernim čudima koja je poklonio čovječanstvu. Njegov život definitivno je scenarij za filmsko platno, scenarij kroz koji ćemo moći vidjeti Jobsov život od samih početaka pa sve do njegova kraja. Glavna uloga pripala je talentiranome Ashton Kutcheru, a premijera filma očekuje se početkom rujna kada film dolazi u naša kina.

Machete Kills

Kada opaki meksički diler oružja u svemir odluči poslati svoje najnovije ubojito oružje, neponovljivi plaćenik Machete uzima stvar u svoje ruke i na plaći američke vlade upušta se u obračun s jednim od najgorih dilera današnjice. Legendarna priča o još legendarnijem plaćeniku napokon je dobila svoj dugoočekivani nastavak. Glumačka postava je i više nego zanimljiva, a u različitim ulogama pojavljuju se Mel Gibson, Jessica Alba, Danny Trejo, Charlie Sheen, Lady Gaga, Sofia Vergara i mnoge druge poznate face. Ako bude uspješan kao prvi nastavak iz 2010. godine, zabava je zagarantirana.

Carrie

Svima dobro poznati scenarij vodi nas u svijet mirne i povučene djevojčice Carrie, koja redovito bude meta svojih vršnjaka, ali i vrlo religiozne majke. Nakon još jedne scene izrugivanja i maltretiranja, Carrie otkrije da posjeduje telekinetičke moći, koje odluči upotrijebiti kako bi se osvetila svima koji su joj čini zlo. Remake istoimenog filma iz 1976. godine, dolazi nam u posve novom i modernom ruhu sredinom listopada ove godine. U ulozi Carriene majke pojavljuje se slavna Julianne Moore, a Carrie glumi mlada glumačka nada Chloë Grace Moretz. Hoće li remake ispuniti očekivanja i stroge kriterije filmske publike, ostaje da zajedno provjerimo kada film dođe na filmska platna.

The Hobbit: The Desolation of Smaug

I za kraj liste, drugi nastavak svojevrsnog prequel-a poznatoga filma Gospodar prstenova, Hobbit: Smaugovo pustošenje. Iako su kritičari istaknuli da je trilogija Gospodar prstenova postavila velike i zahtjevne temelje za snimanje novih nastavaka, Hobbit je mala priča bez velike herojske epike. Bez opravdanja za predugo trajanje, mnogi su kritičari prvi nastavak Hobita dočekali na nož, no nitko mu nije mogao osporiti glumačke nastupe i spektakularne scene kojih je Hobbit prepun. Kao i u prvom dijelu, očekuje nas humor začinjen mnogim akcijskim scenama i ostalim vizualnim poslasticama koje bez obzira na sve, vrijedi pogledati.

Piše: Josip Brkić


Izdvojeno

Reci što misliš!