Lifestyle / Kino

''Djeca - vukovi'' uskoro i u tvome kinu!

''Djeca - vukovi'' uskoro i u tvome kinu!

Dugoočekivani japanski hit-film "Djeca-vukovi", dobitnik brojnih nagrada na inozemnim festivalima i apsolutni miljenik publike diljem svijeta već je neko vrijeme dostupan domaćoj publici.

Film će tako 7. siječnja imati prilike pogledati i mali Osječani u sklopu programa za školske praznike "Zima, zima zube ima" koji će se održati u kinu Urania, najstarijem objektu ove namjene u Hrvatskoj, što nam kao distributeru imponira. Nedugo nakon toga ovo animirano djelo naći će se i na redovnom programu Kinematografa Osijek.

Komentari publike mahom identični – svi jedva čekaju premijeru filma!

djeca vukovi2

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Da je film velika želja domaće publike osim kina koja su prepoznala njegovu kvaliteta pokazuju i komentari sa službene Facebook stranice "Djece-vukova". Osim što je u vrlo kratkom roku stranica skupila poveći broj obožavatelja isti sa nestrpljenjem komentiraju svaku novu objavu, a suglasni su u jednom – film će gledati u svom digitalnom kinu.

"Volim gledati anime, ovo je isto jedan od dobrih, volio bih pogledati" - navodi Ivan iz Zagreba, dok simpatična Mirna piše "sad znam kako ću proslaviti rođendan". Pet prijatelja okupljenih u neformalnu organizaciju Asian Explosion koji su imali prilike pogledati film na ovogodišnjem Animafestu između ostalog ističu sljedeće: "Predobar, preporučujemo svim uzrastima, posebno tinejdžerima, studentima i odraslima, priča nije samo za najmlađe, veoma je zanimljiva i puna srca."

Osim društvenih mreža komentari obožavatelja preplavili su i hrvatske portale. Tako sa stranice specijaliziranog filmskog portala Moj-Film.hr izdvajamo komentar čitateljice pod nadimkom Sookie: "Jedan od najljepših anime-a koje sam gledala. Preporuke!".

djeca vukovi3

Tema filma je univerzalna i savršena za svaku životnu prigodu

Doista, kada je radio film proslavljeni japanski redatelj Mamoru Hosoda rukovodio se upravo činjenicom da je tema koju obrađuje univerzalna za gledatelje u cijelom svijetu i savršena za svaku životnu prigodu.

- Napravio sam film o nečemu čemu se divim i što želim iskusiti – rekao je Hosoda prilikom predstavljanja filma, pri tome misleći na roditeljstvo, te dodao kako je imao namjeru prikazati dvoje djece koji traže smisao života i njihovu majku koji ih pri tome podržava, dok svi zajedno pri tome proživljavaju neočekivane, često tužne i opasne, životne situacije.

djeca vukovi5

"Čovjek-vuk je okrenuo leđa društvu i pokušava ne privlačiti previše pozornosti na sebe. Nije
se pokazivao, ali je ipak bio "cool" i atraktivan!" – opisao je Hosoda lik Čovjeka-vuka, zadnjeg preživjelog pripadnika svoje vrste. Zadnjeg dok se nije dogodila ljubav između njega i glavne protagonistice Hane, plod koje su djeca Ame i Yuki, također sa karakteristikama ljudi i vukova.

"Djeca-vukovi" su vrhunsko dostignuće današnje animacije.

Osim same radnje koja će gledatelja držati prikovanog za sjedalo cijelo vrijeme trajanja ovog, nešto manje od dva sata dugog, uratka, "Djeca-vukovi" po prvi donose i neke tehničke novosti.

djeca vukovi4

Digitalna tehnologija se više ili manje koristi u današnjoj animaciji, ali ovaj film je za razliku od ostalih takvih djela imao drukčiji pristup. "djeca-vukovi" kombinacija su 2D-animacije po kojoj je Japan poznat i nove, računalne, tehnologije. Tehnika ručnog izrezivanja pozadine i likova te njihove predivne rekonstrukcije – karakteristika je japanske animacije i tehnika hvaljena diljem svijeta, a koja je u punoj mjeri korištena tijekom izrade ovog filma. Nije pretjerano reći kako je to jedno od najboljih ostvarenja animacije u današnje vrijeme.

Savršenu kvalitetu omogućila je upravo nedavno provedena digitalizacija zbog koje do punog izražaja dolazi ova iznimna animacija. Naravno, tu je i glazba koju je skladao svjetski poznati umjetnik Takagi Masakatsu, a koja će gledatelje ostaviti bez daha zahvaljujući i savršenom surround zvuku.

djeca vukovi plakat

Video:


Izdvojeno

Reci što misliš!