Lifestyle / Kino

Kino Urania europsko kino mjeseca svibnja

Kino Urania europsko kino mjeseca svibnja

U nastavku možete naći tjedni program kina Urania, u kojem uz prošlotjedne komedije, gledatelji premijerno mogu pogledati novu komediju slavnog redatelja Johna Torturra "U troje sa žigolom".

Osim što je redatelj filma, u glumačkoj postavi filma, uz Torturra će se naći i druga popularna imena poput Woody Allena, Vanesse Paradis, Sofie Vergara i pomalo zaboravljena Sharon Stone.

Ovo je i posljednji tjedan prikazivanja akcijskog SF filma "Čudesni Spiderman 2", kao i komedije "Osveta u visokim petama" za koje gledateljice poslije projekcije najčešće kažu da je to film koji bi morala pogledati svaka žena... i to u ženskom društvu.

U sklopu druge The Geek Gathering konferencije u kinu Europa dana 10.5.2014. s početkom u 22 sata održat će se koncert Bambi Molestersa. Ulaznice po cijeni od 50 kuna mogu se kupiti u agenciji Luminis te putem sustava Entrio.

U razdoblju od 15.5.-28.5. uz nove filmske premijere iz redovite distribucije poput filmova "Grace of Monaco", "Ogledalo smrti", "Tvrd orah" i dokumentarca "Više od meda" koji bi svakog, društveno odgovornog pojedinca trebao natjerati na promišljanje, prikazat će i novo izdanje K-laB programa.

U sklopu "K-laB 2" programa prikazat će se revija suvremenog hrvatskog dokumentarnog i igranog filma, umjesto dječjih filmskih matineja u istim terminima održat će se 2 dječje predstave, kazališna predstava i 2 večeri "Smijeha na šestu" u izvedbi 6 mladih stand up komičara.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Kako program pokriva nekoliko različitih kulturnih pravaca, u suradnji s Teatrom 054 i Umjetničkom akademijom u Osijeku organizirat će se i panel rasprave na temu kulture općenito i što svatko od nas može učiniti u stvaranju boljeg i pozitivnijeg okruženja.

Ulaznice za projekcije filmova iznosit će 15 kuna za pojedinačnu ulaznicu odnosno 50 kuna za vaučer za sve filmove, za dječje predstave 20 kuna uz koje će se za kupljene 3 ulaznica, četvrta dobiti gratis, stand up i kazališne izvedbe gledatelji će moći pogledati po cijeni od 30 kuna, odnosno po cijeni od 25 kuna uz predočenje ulaznice za bilo koji film koji su pogledali u kinu Urania.

"I za kraj... Vama i našim gledateljima zahvaljujemo se za čast i najveću nagradu za sav uloženi trud. Prema kriterijima Film New Europe i uz preporuku Europa Medije, kino Urania proglašeno je europskim kinom mjeseca svibnja," kažu u Kinematografima.

Film New Europe prati rad kina unutar Media programa, odnosno kina unutar Europa Cinemas mreže, a posebno pozornost poklanja europskom filmskom programu u 18 zemalja centralne i istočne Europe.

Članak je dostupan na sljedećem linku

Za poseban doprinos promicanju smjernica audiovizualne kulture prije nekoliko dana Europa Cinemas, potprogram Europa Media, uz pokroviteljstvo Europskog parlamenta također ih je odabrao kao hrvatskog partnera za promicanje audiovizualne djelatnosti.

U sklopu 28 Times Cinema barem jedan gledatelj kina Urania starosti između 18 i 25 godina imat će priliku provesti 10 dana na filmskom festivalu u Veneciji, sudjelovati u svim događinjima "iznutra", pogledati sve filmove uz prioriteni pass, sudjelovati u radu festivala, raspravama, druženjima s nekim od najvažnijih imena iz filmskog svijeta... Svi troškovi sudionika su plaćeni, a odabir kandidata je u tijeku.

  


Izdvojeno

Reci što misliš!