Lifestyle / Kino

Revija korejskih filmova u kinu Urania

Revija korejskih filmova u kinu Urania

Grad Osijek, Osječko-baranjska županija i Kinematografi Osijek po prvi puta organiziraju reviju korejskih filmova pod nazivom Korea Film Tour in Croatia u suradnji s Veleposlanstvom Republike Koreje.

U sklopu programa CoolTour Korea u Osijeku Veleposlanstvo Republike Koreje će se sastati s predstavnicima Grada i Županije te će se kroz filmsku umjetnost otvoriti konstruktivan dijalog o međusobnoj suradnji.

Korejska kinematografija je jedna od najuspješnijih kinematografija Azije te slovi za najkvalitetniju filmsku industriju na istoku. Južnokorejski filmovi pričama su slični europskoj tematici, a gotovo niti jedan filmski festival ne može proći bez njihovih filmova. 90-tih godina Koreja se sa svojim filmovima probila na svjetsko tržište, a tada se pojavljuju i prvi korejski blockbusteri u režiji Park Čan-wok-a, Kim Ki-Duk-a i mnogih drugih.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Program će se održati 12. i 13. rujna 2014. u kinu Urania. Prikazat će se filmovi Supertajni zadatak (Secretly, Greatly), Policajac godine (Officer of the Year) i Čovjek s planom (The Plan Man) prema idućem rasporedu:

12.9.2014. u 18:00 Supertajni zadatak (Secretly, Greatly) – akcijska komedija
13.9.2014. u 18:00 Policajac godine (Officer of the Year) – akcijska komedija
13.9.2014. u 20:00 Čovjek s planom (The Plan Man) –komedija, drama, glazbeni

U filmu Supertajni zadatak (Secretly, Greatly) upoznat ćete troje mladih sjevernokorejskih špijuna koji pritajeni na tajnome zadatku u Južnoj Koreji čekaju zapovijedi. No, kada napokon saznaju koji im je zadatak, počet će i borba za njihov život.

Film Policajac godine (Officer of the Year) govori o dvije Seoulske policijske postaje između kojih se stvorio rivalitet. Pogledajte hoće li policajci uspjeti zaboraviti na nesuglasice i surađivati na novom zadatku, te tko će od njih osvojiti nagradu "Policajac godine".

Jung-Suk je mladi knjižničar s opsesivnim poremećajima, kojemu je čitav život isplaniran do najsitnijih detalja. U filmu Čovjek s planom (The Plan Man) provjerite što će se dogoditi kada glavni junak odluči objaviti ljubav svojoj tajnoj ljubavi Ji-Won.

Sve projekcije u sklopu ovoga programa su za publiku besplatne.

SiB.hr

 


Izdvojeno

Reci što misliš!