Lifestyle / Kino

Duh proljeća u kinu Urania - snižene cijene ulaznica!

Duh proljeća u kinu Urania - snižene cijene ulaznica!

" Mladi smo, proljeće je, krv kola, pluća slobodno dišu, nadanje pupi. Prostor liječi oči, šarena sjena se igra s dušom, puna izazovnih ljubičica. Proljeće…"

Kao što je naš pjesnički velikan Tin Ujević opisao u svojem proznom tekstu Osjećaj proljeća, toplo i sunčano vrijeme osim prirode budi u nama i neopisivi poticaj na optimizam, radost i spremnost za nove pobjede. Pokrenuli smo se i mi i pripremili raznolike filmske sadržaje u kinu Urania na temu društvenog aktivizma i po sniženim cijenama ulaznica.

I ovaj tjedan u sklopu Revije suvremenog frankofonog filma možete pogledati kvalitetna frankofona filmska ostvarenja za odrasle i Hrabri mališan za naše najmlađe, koji će osim filma moći sudjelovati u besplatnoj radionici zvukova prirode u subotu 28.3. u 10 h. Frankofoniju već duži niz godina uspješno organizira Francuska alijansa Osijek, a Lounge bar Lumiere je za ovu prigodu pripremio posebnu poslasticu za sve gurmane: na svoju dnevnu ponudu je uvrstio francuske sireve i vina po promotivnim cijenama.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Cijena ulaznice za sve filmove je 15 kn, a možete kupiti i voucher za sve projekcije u iznosu od 50 kuna.

U suradnji s osječkom Udrugom Pobjede koja brižno skrbi o četveronožnim stanovnicima Azila u Nemetinu, u srijedu 1. travnja u 20 h organiziramo humanitarnu projekciju filma Bijeli Bog (Feher isten), Mađara Kornela Mundruczoa. U priči koja poručuje da stroga rasna podjela ne donosi ništa dobroga, lutalica Hagen nas podsjeća da psi uistinu jesu čovjekovi najbolji prijatelji. No mogu li dobiti nagrade za glumu? Na prošlogodišnjem festivalu u Cannesu je Zlatna palma - Pseća palma dodijeljena psima koji su utjelovili glavnog mješanca Hagena. Cijena ulaznice će biti 20 kn, a svi gledatelji će moći ostaviti donacije za štićenike Azila i moći kupiti promotivne majice i torbe udruge.

U Uraniju nam stiže i animirana verzija E.T.-ja o neočekivanom prijateljstvu djevojčice Tif i simpatičnog izvanzemaljca Boa, koji shvaćaju da imaju puno više zajedničkoga nego što su mislili. Glasove za film Kod kuće (Home) posudili su Judita Franković, Marko Makovčić, Jan Kerekeš i ostali. Redatelj Tim Johnson je inspiraciju pronašao u romanu The True Meaning of Smekday Adama Rexa, koji je čitao svojim sinovima kao priče za laku noć. Za ovu globalnu avanturu (radnja se događa u zemljama diljem svijeta, od Amerike i Kine do Francuske), glazba je izrazito važna stavka, pa su na soundtracku radile zvijezde poput Rihanne.

Gunman je nova međunarodna kriminalistička akcija Pierre Morela sa Sean Pennom i Javier Bardemom u glavnim ulogama. Jim Terrier (Sean Penn) bivši je specijalac i agent obavještajne službe kojeg proganja prošlost i borba s PTSP-om., što ga dovodi do niza obračuna diljem Europe. Scenarij je temeljen na francuskom romanu The Prone Gunman iz osamdesetih autora Jeana-Patricka Manchettea, u kojemu je producente privukla aura akcijskog film noira.

Svakodnevna pobuna (Everyday Rebellion) je dokumentarni film o modernim i kreativnim oblicima nenasilnog otpora i građanskog neposluha koji mijenjaju svijet te ga prikazujemo u sklopu našeg DocuArt programa. Prosvjedi protiv vlade u Egiptu, srpski pokret Otpor! ili Arapsko proljeće... iako su razlozi za ustanak različiti, nenasilne taktike koje se koriste ih povezuju. Ovaj nagrađivani film autorskog dvojca Arasha i Armana Riahija, preporučujemo pogledati po sniženoj cijeni od 20 kn, odnosno 15 kn uz popust za studente i umirovljenike.

Još ovaj tjedan možete pogledati i "Novu grčku Odiseju" – Xenia, priču Christian Petzolda o hrabroj ženi koja je preživjela nacistički koncentracijski logor- Feniks te novu filmsku verziju bajke braće Grimm o Pepeljugi. Ulaznice za Xeniu i Feniks možete kupiti u redovitoj prodaji po cijeni od 20 kn, odnosno uz predočenje studentske i umirovljeničke iskaznice po cijeni od 15 kuna.

Jeste li znali da u Uraniji možete proslaviti rođendan uz animatora, iznajmiti dvoranu, iskoristiti grupni popust (10 ulaznica za 180 kn), pojesti obrok iz restorana Lumiere uz film po izboru (Early Birds kupon)... Sve dodatne informacije možete saznati na našoj web stranici, Facebook grupi i profilu, telefonski ili putem maila.

"Neka me ne mine dobri osjećaj proljeća ni u kojoj eposi ni godini života, ni u kojoj sezoni godine."

{edocs}https://sib.hr/images/stories/dokumenti/kinematografi/urania1.pdf,495,400,link{/edocs}

 


Izdvojeno

Reci što misliš!