Lifestyle / Kino

Vodimo vas na Ciklus francuskih filmova u Uraniji

Vodimo vas na Ciklus francuskih filmova u Uraniji

Tijekom mjeseca rujna u kinu Urania moći će se pogledati izbor od šest francuskih filmova koje Kinematografi Osijek d.d. prikazuju u suradnji s Festivalom Rendez - vous, HAVC-om, Kino mrežom, Francuskim institutom i Francuskom alijansom Osijek.

Na velikom platnu prikzat će se svevremenski klasici, Cherbourški kišobrani (Les parapluies de Cherbourg) Jacquesa Demyja i Jules i Jim (Jules et Jim) Françoisa Truffauta, ali i suvremene francuske filmske uspješnice Francuski ministar (Quai d'Orsay) Bertranda Taverniera, Lijepi dani (Les Beaux jours) Marion Vernoux i Vikendi (Week-ends) Anne Villaceque.

Program počinje 6. rujna u 19 h projekcijom klasika Cherbourgški kišobrani (Les parapluies de Cherbourg), a samo kino bit će prigodno uređeno. Naime, Kinematografi Osijek d.d. poziva gledatelje da donesu stare kišobrane te ih ukrase porukom ili crtežom. Najmaštovitiji kišobrani bit će nagrađeni voucherom za sve naslove u sklopu programa. Nagradna igra traje do nedjelje u 19 h, a sretne dobitnike objavit će na službenoj facebook stranici. Svi „reciklirani“ kišobrani bit će izloženi u foajeu Kina Urania do kraja jeseni.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

U bogatom francuskom programu naći će se i poslastica za najmlađe, Ma maman est en Amérique, elle a rencontré Buffalo Bill / Moja je mama u Americi, upoznala je Buffalo Billa, dugometražni animirani film redatelja Marca Boréala. Uz dječji film pozivaju i na sudjelovanje u tematskim radionicama koje će se održavati prije same projekcije filma – 13.9. u 16 h i 19.9. u 16 h.

Održat će se i gastro natjecanje 20.9. u 17 h prije projekcije filma Vikendi (Week-ends). Natjecatelje očekuju vrijedne nagrade, a najvažnije je pokazati kuharsko umijeće!

Cijena ulaznica za pojedinačne projekcije iznosi 15 kn, a posjetielji mogu kupiti i voucher koji vrijedi za sve projekcije po cijeni od 40 kn.

Program se održava kao potpora kandidaturi grada Osijeka za Europsku prijestolnicu kulture 2020.

Rendez-vous au cinéma!

RASPORED PROJEKCIJA:

6.9. u 19 h Cherbourgški kišobrani (Les parapluies de Cherbourg)
13.9. u 17 h Moja je mama u Americi i upoznala je Buffala Billa (Ma Maman est en Amérique, elle a rencontré Buffalo Bill) - dječji animirani s titlovima na hrvatskom jeziku + radionica za djecu u 16 h na temu Životinje svijeta
14.9. u 18:30 h Francuski ministar (Quai d'Orsay)
15.9. u 18:30 h Lijepi dani (Les Beaux Jours)
19.9. u 17 h Moja je mama u Americi i upoznala je Buffala Billa - Ma Maman est en Amérique, elle a rencontré Buffalo Bill (dječji animirani s titlovima na hrvatskom jeziku) + radionica izrade razglednica za djecu u 16 h
20.9. u 18:30 h Week-Ends (Week-Ends) + gastro natjecanje u 17:00 h22.9. u 18:30 h Jules i Jim (Jules et Jim)

[important title=Nagradna igra]Poklanjamo ulaznice za svaki od filmova iz programa. U komentar upišite SiB.hr me vodi na film (naziv filma) u kinu Urania.

Jules i Jim - Martina Krajina
Cherbourgški kišobrani - Magdalena Puškarić
Francuski ministar - Hrvoje Jurič
Lijepi dani -  Snježana Laušević

[/important]

   


Izdvojeno

Reci što misliš!