Lifestyle / Kino

Advent u Osijeku [PROGRAM]

Advent u Osijeku [PROGRAM]

Advent u Tvrđi najveća je manifestacija u Slavoniji i Baranji! U bajkovitoj povijesnoj jezgri Osijeka smjestio se najromantičniji božićni sajam u Hrvatskoj. Šuma borova i pažljivo ukrašene kućice, peći koje gore i griju posjetitelje, samo su mali spomen tisuća detalja kojima ova autentična priča već treću godinu očarava svoje goste i privlači tisuće posjetitelja iz zemlje i inozemstva.

PROGRAM

25.11.2016. – 01.01.2017., Advent u Tvrđi, adventski sajam na Trgu Sv. Trojstva prigodno ukrašenom u prelijepo božićno ruho.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

01.12.-31.12., „Božićna bajka u osječkom tramvaju, vožnja božićnim tramvajem ukrašenim s 30.000 blagdanskih lampica uz predstavu i poklone Djeda Mraza. Polazna i završna stanica je na glavnom trgu.

01.12.-31.12., VR – Virtual Reality u Božićnom tramvaju (virtualna stvarnost). Okušajte se u ulozi vozača božićnog tramvaja! Svakog dana prosinca na glavnom gradskom trgu u tramvaju ukrašenom tisućama lampica provozajte se gradskim ulicama. Dječji san gotovo svakog dječaka i djevojčice je voziti tramvaj, a sada to možete i vi!

02.12., Lampioni za Dan grada Osijeka, Arheološki odjel Muzeja Slavonije, Trg Sv. Trojstva, izložba tematskih lampiona od papira osječkih osnovnoškolaca u suradnji s Društvom tehničke kulture Osijek.

04.12., Državno finale u kuhanju fiš paprikaša, svečano 21. finale Državnog natjecanja u kuhanju fiš paprikaša, najpopularnijeg podunavskog jela, na platou pred restoranom Kopika na ŠC Copacabana.

03.12., Moto Mrazovi i Božićni sajam u Gornjem gradu, Trg dr. Ante Starčevića (glavni trg) Tradicionalna humanitarna akcija članova Moto Kluba Osijek i sajam domaćih proizvoda.

09.-10.12., WINE OS – Osijek Wine Fest, TC Esseker Centar, promocija vina i delicija iz Hrvatskog Podunavlja, Hrvatske i okolnih zemalja.

17.12., Kamion Djeda Mraza i Božićni sajam u Gornjem gradu, Trg dr. Ante Starčevića (glavni trg) sajam tradicijskih proizvoda uz veseli program za djecu u prijepodnevnim satima kada će se na trg u velikom crvenom kamionu dovesti sam Djed Mraz!

31.12., Silvestrovo: doček Nove Godine, glavni trg i Tvrđa.


Izdvojeno

Reci što misliš!