Michelinovi kuhari posjetili Muzej okusa
Hrvatska turistička zajednica angažirala je svjetske kuhare s Michelinovim zvjezdicama koji su došli prezentirati najnovije trendove u gastronomiji i enologiji.
Iznimna je čast Muzeju okusa, kao najboljem restoranu Slavonije i Podunavlja da je bio domaćin ovakve manifestacije, koja je po prvi puta održana u Slavoniji. Sjajan je osjećaj kuhati zajedno s vrhunskim svjetskim imenima u kuhinji Muzeja okusa.
Program je sadržavao interaktivne prezentacije u kojem su iskusni i nagrađivani svjetski kuhari prenosili svoja iskustva i znanjai kuharska umijeća.Chef Lionel Levy iz Marseillea, pričao nam je o očuvanju i identitetu tradicionalne kuhinje te kako suvremenim tehnikama osvježiti jelovnik.
Sadržaj se nastavlja...
Upravo se čita
-
Prvi dani proljeća obilježeni su s puno sunca, a period pred nama donosi puno promjenjivog vremena
-
Policija je brzo reagirala i odradila izvide utvrđivanja kaznenog ili prekršajnog djela
-
Vrlo je to rijetka pojava u prirodi, ali u osječkom ZOO-u ovo se dogodilo drugi put
Chef Filipo Saporito čije prezime inače u prijevodu s talijanskog jezika „ukusan“.On iz gastronomske regije Toskane, okrunjen je s jednom Michelinovom zvjezdicom, te rekao je kako trebamo biti otvorenog uma i inspiraciju trebamo tražiti u lokalnim namirnicama i prikazati svoj karakter kroz hranu.
Chef slastičar Yoan Dessarzin zastupnik je strpljenja i i strasti prema poslu.Vjeruje kako je potrebno vremena da bi se prikupilo znanje i iskustvo za kvalitetan nastavak rada i stvaranja novih slastica.
U nastavku se pridružio i Gabriel Vasquez gastro – marketinški konzultant da trebamo prenijeti realan trenutak naše svakodnevnice u restoranu, i kako možemo emociju prikazati kroz priču koja prikazuje našu viziju i vrijednosti koje zastupano.
Gđa. Mira Šemić oduševila nas je svojim jedinstvenim znanjem, a poseban naglasak tijekom prezentacije bio je na sljubljivanju hrane i vina. Također spomenila je da i veliki dio autohtone sorte poput graševine i frankovke mogu biti u rangu sa svjetskim vinima.
Gospodin Sandi Paris hrvatski sommelierski profesionalac rekao nam je da trebamo obratiti pozornost na namirnicu, na prilog i umak. Sve komponente koje čine jelo i na koje treba obratiti pozornost pri odabiru vina. Naglasio je i značaj edukacije u ugostiteljstvi u gastronomiji. Vino kao prehrambeni proizvod bitna je stavka koja daje visoki značaj sljubljivanju hrane i vina.
Foto: I.Benić
Izdvojeno
-
Trenutno su otvorene menadžerske i inženjerske pozicije, kao i niz radnih mjesta u operacijama, opskrbnom lancu, financijama i ljudskim resursima
-
Uskoro se očekuje i postavljanje samog naziva na moćnu LED fasadu stadiona
-
Stadion na Pampasu u samoj je završnici izgradnje, a ovih dana uređuju se završni detalji
-
Svoje usluge nude na internetu ili na ulici. Većina njih se bavi najstarijim zanatom kako bi preživjele. Pokazalo je to istraživanje Instituta Ivo Pilar. Uz to, seksualne radnice nuđenje svojih usluga doživljavaju kao posao i zato traže svoja radnička prava
Reci što misliš!