Michelinovi kuhari posjetili Muzej okusa
Hrvatska turistička zajednica angažirala je svjetske kuhare s Michelinovim zvjezdicama koji su došli prezentirati najnovije trendove u gastronomiji i enologiji.
Iznimna je čast Muzeju okusa, kao najboljem restoranu Slavonije i Podunavlja da je bio domaćin ovakve manifestacije, koja je po prvi puta održana u Slavoniji. Sjajan je osjećaj kuhati zajedno s vrhunskim svjetskim imenima u kuhinji Muzeja okusa.
Program je sadržavao interaktivne prezentacije u kojem su iskusni i nagrađivani svjetski kuhari prenosili svoja iskustva i znanjai kuharska umijeća.Chef Lionel Levy iz Marseillea, pričao nam je o očuvanju i identitetu tradicionalne kuhinje te kako suvremenim tehnikama osvježiti jelovnik.
Sadržaj se nastavlja...
Upravo se čita
-
Povećanju današnjeg broja posjetitelja zasigurno doprinosi i Zeleni četvrtak, manifestacija kojom se želi potaknuti građane na, prije svega, usvajanje zdravih prehrambenih navika
-
-
Na naizgled jednostavno pitanje kandidat je ponudio potpuno neočekivani odgovor
Chef Filipo Saporito čije prezime inače u prijevodu s talijanskog jezika „ukusan“.On iz gastronomske regije Toskane, okrunjen je s jednom Michelinovom zvjezdicom, te rekao je kako trebamo biti otvorenog uma i inspiraciju trebamo tražiti u lokalnim namirnicama i prikazati svoj karakter kroz hranu.
Chef slastičar Yoan Dessarzin zastupnik je strpljenja i i strasti prema poslu.Vjeruje kako je potrebno vremena da bi se prikupilo znanje i iskustvo za kvalitetan nastavak rada i stvaranja novih slastica.
U nastavku se pridružio i Gabriel Vasquez gastro – marketinški konzultant da trebamo prenijeti realan trenutak naše svakodnevnice u restoranu, i kako možemo emociju prikazati kroz priču koja prikazuje našu viziju i vrijednosti koje zastupano.
Gđa. Mira Šemić oduševila nas je svojim jedinstvenim znanjem, a poseban naglasak tijekom prezentacije bio je na sljubljivanju hrane i vina. Također spomenila je da i veliki dio autohtone sorte poput graševine i frankovke mogu biti u rangu sa svjetskim vinima.
Gospodin Sandi Paris hrvatski sommelierski profesionalac rekao nam je da trebamo obratiti pozornost na namirnicu, na prilog i umak. Sve komponente koje čine jelo i na koje treba obratiti pozornost pri odabiru vina. Naglasio je i značaj edukacije u ugostiteljstvi u gastronomiji. Vino kao prehrambeni proizvod bitna je stavka koja daje visoki značaj sljubljivanju hrane i vina.
Foto: I.Benić
Izdvojeno
-
Donosimo vam recept za skuhati pravi baranjski fiš paprikaš i domaću tjesteninu
-
Moša je oduvijek bila poznata i kao pravi gradski kvart iliti, bolje rečeno, firtl u kojemu su živjeli pravi gradski dečki i cure koji su se uvijek, osim sitnih kavgi s Retfalčanima, držali zajedno
-
Nakon devet godina života u Irskoj kući se vratio i Osječanin Dino Dželihodžić
-
Kratka imena, dva sloga, to su trendovi: Liam, Noel, Lota, gotovo je doba Štefanija i Terezija
Reci što misliš!