Lifestyle / Kino

Kino Urania najbolje kino za mlade u Europi!

Kino Urania najbolje kino za mlade u Europi!

Kino Urania & Kinematografi Osijek ovogodišnji je dobitnik najznačajnije godišnje nagrade koju dodjeljuje Europa Cinemas u kategoriji 'Najbolje aktivnosti za mlade', u utrci između čak 1185 kina u 677 europskih gradova iz 43 države.Nagrada će upravi kina biti dodijeljena 18. prosinca u Osijeku, a uručit će ju Maria Magdalena Gierat, članica Upravnog odbora Europa Cinemas.

'Hrvatska dinamičnost opet je nagrađena: ovaj put osječko kino Urania osvojilo je Nagradu za najbolje aktivnosti za mlade, nakon što je 2016. godine zagrebačko Kino Europa osvojilo Nagradu za najbolji program', ističu iz Europa Cinemas, dodajući da je to prilika da se upoznaju s izvrsnim poslom jednog od nekolicine nezavisnih privatnih kina posvećenih autorskom filmu u Hrvatskoj.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Podsjećaju kako je ekipa Kina Urania, na čelu s Marijanom Bošnjak, pokrenula niz aktivnosti koje svake godine privuku više od 17 tisuća mladih filmofila koji otkrivaju europske produkcije, a aktivnosti su usmjerene prema svim dobnim skupinama, od osnovne škole do fakulteta, 'što čini ovo kino s jednim ekranom mjesto otkrića i novih doživljaja'.

'Neizmjerno smo sretni i zahvalni što je Europa Cinemas prepoznala dugogodišnji trud, ogromnu volju i energiju koju ulažemo u programe koje samostalno financiramo. Koliko god nam je, kao poslovnom subjektu gotovo nemoguće obavljati našu djelatnost, publika je to prepoznala i nagradila.' izjavila je tim povodom Bošnjak, direktorica Kinematografa Osijek.

Europa Cinemas je osnovana 1992. kao prva kinomreža posvećena promoviranju europskog filma, s ciljem pružanja operativne i financijske podrške kinima koja se obvezuju prikazati značajan broj europskih filmova nastalih izvan matične zemlje te u svoju ponudu uključiti događaje i aktivnosti namijenjene mladima.

Svake godine dodjeljuje nagrade i za najpoduzetnije kino te za najbolji program.

Izvor: HAVC

   


Izdvojeno

Reci što misliš!