Lifestyle

novi spot

Savski suton – novi emotivni uradak Kasa

Savski suton – novi emotivni uradak Kasa

Lana je tekst pjesme napisala još kao studentica, a njezin suprug Dinko Glavaš pjesmu je ispjevao i dolazi uz novi spot Tamburaškog sastava Kas

Unatoč otežanim okolnostima rada uzrokovanih pandemijom, Kas ide dalje i donosi nam svoj novi spot za pjesmu Savski suton.

Glazbu za pjesmu Savski suton potpisuje frontmen Kasovaca, Dinko Glavaš, tekst Lana Glavaš dok je aranžman povjeren producentu Željku Nikolinu u čijem studiju je pjesma i snimljena. 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Pjesma je premijerno trebala biti izvedena krajem siječnja na Glazbenom festivalu Šokačke pisme u Županji koji je zbog pandemije prebačen za svibanj.

Kasovci se nakon nekoliko godina ponosno vraćaju festivalu koji ih je iznjedrio i lansirao u sam vrh hrvatske tamburaške scene. Pjesme Nemoj reći ni riječ, Onda si došla ti i Slušaj mene, nema greške su samo neke od pjesama koje su dečki predstavili na festivalu u Županji. Osim što su pjesme Kasovaca sa županjskih Šokačkih pisama jako dobro prihvaćene kod slušatelje, njihovu kvalitetu i popularnost potvrđuju i festivalske nagrade, dvije prve nagrade te jedna druga.

Dečki su kroz dvanaest godina djelovanja nastupali na raznim festivalima u Hrvatskoj i inozemstvu, ali složno odgovaraju da su Šokačke pisme svakako je jedan od najdražih festivala na kojima se nastupali.

"Ova pjesma rezultat je zajedničkog rada mene i moje supruge. Nastajala je malo duže, naime, Lana je tekst napisala još kao studentica u Zagrebu. Neko vrijeme je stajao u ladici, a nakon što mi je ga je pokazala, odlučio sam ga uglazbiti. Ovo ja naš prvi uradak i zbog toga mi je posebno drag."  – rekao nam je Dinko Glavaš, pjevač Kasa.

"Tekst za pjesmu Slavonski suton nastao je u trenucima nostalgije za mojim gradom i zavičajem. Nikada nisam očekivala da će prerasti u pjesmu, ali muž je imao druge planove. Jako dobro funkcioniramo u tandemu i uživam u našem zajedničkom kreativnom procesu. Jako mi je drago što je pjesmu opjevao baš Kas!"  - kaže Lana Glavaš, autorica teksta.

Snimanje spota za novi singl dečki su povjerili produkcijskoj kući Studio 55 iz Županje. Spot je sniman u Županji, na obali Save, a glumačka ekipa sastavljena od Županjaca potvrđuje povezanost Kasa i Županje. Ekipa iz Studija 55 pjesmi prepunoj emocija, sjete i nostalgije dodala je još jednu dimenziju i zaokružila ovaj sjajan uradak iz glazbene radionice Kasovaca. 

 


Izdvojeno

Reci što misliš!