Lifestyle

osječki izviđači

Izviđački klub Javor započeo s aktivnostima u novoj godini

Izviđački klub Javor započeo s aktivnostima u novoj godini

U 2021. godini osječke izviđače očekuje proslava 20. rođendana te je u planu mnoštvo aktivnosti

Izviđački klub Javor 2021. godinu započeo je radno. 4. siječnja njihovi su volonteri organizirali sortiranje i slaganje prikupljenih i doniranih stvari u humanitarnoj aktivnosti koju su organizirali 30.12.2020. nakon potresa u području Petrinje, Siska i Gline. Tijekom siječnja ove godine svu donaciju planiraju podijeliti potrebitima u suradnji s izviđačima iz područja pogođenim potresom.

Tradicionalnu edukaciju volontera i radionicu "Planom do uspjeha" organizirali su 9.1.2021. naravno, uz poštivanje svih epidemioloških mjera. Planovi za 2021. su usvojeni, cilj je bio pronaći i prilagoditi metode, načine i oblike rada kako bi ostvarili sve zacrtane ciljeve za ovu, njima slavljeničku godinu, u kojoj obilježavaju 20 godina izviđačkog rada.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Jedna od aktivnosti koju planiraju organizirati  povodom 20 godina izviđačkog rada je skupiti 20 kratkih izviđačkih priča o aktivnostima Izviđačkog kluba Javor Osijek. Pozivaju sve one koju  imaju neko lijepo sjećanje na susret i suradnju s osječkim javorovcima, da to sjećanje prenesu u kratku izviđačku priču, a Javorovci će objaviti zbirku izviđačkih priča.

Osim Zbirke izviđačkih priča o osječkim javorovcima, planiraju odraditi 20-ak izleta diljem Hrvatske, postaviti pokretnu izložbu tijekom cijele 2021. s 20 izviđačkih tema o osječkim javorovcima.  Tijekom mjeseca svibnja, u sklopu 20. tjedna osječkih izviđača planiraju organizirati Svečanu skupštinu "20 godina osječkih javorovaca".

Očekuje ih organizacija i tradicionalnih aktivnosti, a posebno se raduju 20. Festivalu izviđačkih pjesama Osijek koji svake godine organiziraju kao poklon Gradu Osijeku za rođendan.


Izdvojeno

Reci što misliš!