Lifestyle

plesni studio shine

Plesni studio Shine organizirao dječji plesni festival "Zaplešimo zajedno" i plesni festival "Legaples"

Plesni studio Shine organizirao dječji plesni festival

Plesni studio Shine već dugi niz godina organizira aktivnosti kojima želi promovirati plesnu kulturu među djecom i mladima, a po prvi puta događanja su organizirana online

Udruga za promicanje kulture plesa, Plesni studio Shine, već dugi niz godina organizira aktivnosti kojima želi promovirati plesnu kulturu među djecom i mladima. U te aktivnosti ubrajaju se tradicionalna manifestacija dječji plesni festival Zaplešimo zajedno i plesni festival Legaples. 

Zbog okolnosti uzrokovanima pandemijom virusa COVID-19, festivali su se po prvi puta održali online, putem Zoom platforme. Održani su 29. prosinca 2020. godine, a imali su oko 300 sudionika i gledatelja. 

ZAPLEŠIMO ZAJEDNO

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Dječji plesni festival Zaplešimo zajedno namijenjen je djeci predškolske dobi. U ovom izdanju sudjelovalo je 110 predškolaca raznih uzrasta i s različitim afinitetima, a pokazali su svoje uvježbane koreografije. 
Ovaj projekt nastoji uključiti djecu u plesne aktivnosti i promovirati ples kao umjetnost, ali i kao kvalitetne aktivnosti za djecu i mlade.  

LEGAPLES

U plesnom festivalu Legaples sudjelovalo je 35 solista čije je nastupe ocjenjivao stručni žiri u sastavu: Suzana Žuljević, Maja Zec, Gordan Marijanović, Sara Vargović, Mira Sekereš i Iva Rudež.

Festival je održan s ciljem prevencije asocijalnog ponašanja djece i mladih kroz afirmaciju klasičnog baleta, modernog plesa i jazz plesa te upoznavanja šire javnosti s dobrobitima plesne kulture i stvaralaštva mladih putem plesa. Plesni nastupi bili su podijeljeni prema kategorijama, a nakon ocjena stručnog žirija, proglašeni su pobjednici. Diplome i medalje sudionicima će biti poslane putem kurirske službe.
Iako se festival održao u novim i neobičnim uvjetima, veliki broj sudionika i gledatelja bio je dio ove plesne priče. 

Projekti su financirani sredstvima Grada Osijeka. Mišljenja iskazana kroz Projekte i objavljeni sadržaj su odgovornost udruge Plesni studio Shine te ne izražavaju službene stavove Grada Osijeka. 

Izdvojeno


Reci što misliš!