Lifestyle

UČENJE ISKRENIH VREDNOTA

Baranjski osnovnoškolci izradili mnoštvo čestitki i poslali ih u Domove za starije i nemoćne osobe

Baranjski osnovnoškolci izradili mnoštvo čestitki i poslali ih u Domove za starije i nemoćne osobe

Učenici OŠ Popovac zbog pandemije spriječeni otići u tradicionalni posjet Domovima za starije i nemoćne, ali čak 180 čestitki poslali su korisnicima Domova

Učenici i djelatnici Osnovne škole Popovac tradicionalno su posjećivali stare i nemoćne u predbožićno vrijeme i unosili radost u srca korisnika i prostore obiteljskog doma za starije. Ova godina koja je specifična po mnogočemu spriječila ih je u tome, no nisu dozvolili da se korisnici domova osjećaju zaboravljeno: učenici razredne nastave s učiteljicama Anom, Lidijom, Mirjanom, Ivanom, Ankicom i Danielom te neki učenici predmetne nastave s učiteljicom Martinom, knjižničarkom Marijanom i vjeroučiteljicom Sanjom, u kratkom vremenu izradili su 180 čestitki za korisnike Obiteljskog doma za starije "Novačić" u Popovcu te Doma za starije i nemoćne "Beli Manastir".

"Radosni smo jer izvanredni uvjeti i prepreke koje su u hodu iskočile nisu nas spriječile da naše učenike učimo suosjećati s drugima i da barem na tren ugrijemo srca i izmamimo osmijehe na lice onima koji se više nego ikada osjećaju beskorisnima i napuštenima. Nas drži nada da ćemo ih već sljedeće godine moći opet posjetiti, zapjevati s njima, porazgovarati, osobno im predati čestitke i druge znakove pažnje i već svojom pojavom unijeti radost u njihove živote.", istaknula je vjeroučiteljica Sanja Kopunović Legetin.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Mogli smo ovih dana često čuti izjavu da je ove godine „Božić ukraden“. Učenicima iz Branjine, Kneževa i Popovca nije, jer Božić je u srcima, a oni su ih ispunili pravim vrednotama i smislom.   


Izdvojeno

Reci što misliš!