Lifestyle

oporavak scene živih svirki

Nova rupa, novi projekt Kulturnog centra Osijek

Nova rupa, novi projekt Kulturnog centra Osijek

Ponovno se oživljava "Rupa" - mjesto gdje se svirala dobra glazba (i pilo hladno pivo), a gdje su i najveće zvijezde bivše države s velikom tremom izlazile na nastup


Puno je slavnih toponima u osječkoj bogatoj prošlosti, a jedno od tih posebnih mjesta, svakako je „Rupa”, doslovna rupa, ostala nakon miniranja i rušenja nekadašnjeg Radničkog doma.

Kultno je to mjesto, proslavljeno kao jedan od svojevremenih centara urbane scene Osijeka gdje se svirala dobra glazba (i pilo hladno pivo), a gdje su i najveće zvijezde bivše države s velikom tremom izlazile na nastup – jer čekala ih je publika sa stavom, za čije se priznanje trebalo izboriti. 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Vrijeme, svi znamo, ne možemo vratiti.

Nova Rupa ciklus je koncerta kojim Kulturni centar Osijek želi ući u dugotrajan proces oporavka scene „živih svirki” nudeći osječkoj publici priliku da sluša i prati nastupe lokalnih i ne-lokalnih bendova, orkestara, kantautora. 

Čitav ciklus započinje 20. kolovoza na prostoru nekadašnje Rupe - današnjeg prostora platoa između kompleksa zgrada Eurodoma gdje se smjestio i Kulturni centar, a događaji će se odvijati i tijekom rujna. Kao najavu cjelokupnog događaja prvi koncert možete poslušati već u četvrtak, 6. kolovoza u 21:00 sat kada na pozornicu stupa Dino Dvornik Tribute band.

Dino Dvornik Tribute band sastav je koji živim drži glazbenu ostavštinu hrvatskog kralja funka, nezaboravnog Dinu Dvornika. Bend čine vrhunski glazbenici Mario Huljev, vokal, bubnjar Damir Šomen, na gitari Zoran Jaeger – Jeks, na klavijaturama Gojko Tomljanović, basist Alen Svetopetrić, dok dašak saksofona donosi Ivica Premelč. 
Nadamo se da će nas u vruće dane kolovoza, u ovoj neobičnoj i teškoj godini, uspješno opustiti energija i veseli ljetni ritmovi koje nam donosi ovaj sjajan glazbeni sastav.

Najavni koncert projekta Nova Rupa održat će se uz pridržavanje epidemioloških okvira propisanih od strane Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, pri čemu će se posjetitelje pozvati na pridržavanje svih propisanih mjera. Tijekom koncerta bit će osigurana sjedeća mjesta kao i ona za visokim stolovima, a posjetitelji će u prostor koncerta moći ući nakon izmjerene tjelesne temperature, potpisane evidencije o prisustvu te obavezne dezinfekcije ruku.  

Pred nama je dakle novi ciklus zabave i uživanja u odličnoj glazbi na koji ste svi pozvani!


Izdvojeno

Reci što misliš!